Ukens rimelige viner, har ikke noe tema. Om det ikke skulle være at det de har felles, er bra med kvalitet for pengene.

Meinklang Burgenland Red 2017. Østerrike, Burgenland. Pris kr. 144,-

Druene er Blaufränkisch 30%, St. Laurent 10%, Zweigelt 60% .Vinen er spontangjæret og ufiltrert. Disete rød farge. Duften har bær, urter og papir. God fylde, fruktig og bra balansert syre og sødme. En lang og god ettersmak. Passer glimrende til storfe og fredsommelige samtaler. Meget godt kjøp

Brunel de la Gardine Côtes du Rhône 2017. Frankrike, Rhône Sør, Côtes du Rhône. Pris kr. 159,90

Druene er Mourvèdre 20%, Syrah 15%, Grenache 65%. Fin mørkerød farge. Dufter av mørke bær, bjørnebær og noe krydder. Smaken har god fylde og friskhet. Bra balansert syre og sødme. En lett tannin og en lang, frisk ettersmak. En vin som vil fungere riktig bra sammen med lam. Her er det mye Rhône for pengene. Meget bra kjøp.

Rosévin

Langmann Schilcher Tradition 2018. Østerrike, Steiermark (Styria), Weststeiermark. Pris kr. 144,90

Drua er Blauer Wildbacher. Lyserød på fargen. Meget bra duft av røde bær, blomster og  hint av solbær. Smaken er veldig svakt perlende. Ikke så perlende at man vil kalle den en perlende vin. Frisk, med bra fylde og fin frukt. Samme bær som i duften. Meget bra balansert syre og sødme. Frisk ettersmak. Kosevin. Meget bra kjøp

Musserende vin

Masia Salat Organic Brut Nature. Catalonia. Pris kr. 139,90

For å ha sagt det først og sist, her er det mye bobler for pengene. Vinen er laget på Parellada 33%, Macabeo 34%, Xarel·lo 33%. Gulgrønn på farge. Bra bobler. Dufter av epler, sitrus og noe brødbakst. Smaken er fruktig, frisk med en riktig bra fylde. Lever fint opp til duften med sine epler og sitrus. Bra balansert og en meget bra ettersmak. Passer glimrende sammen med venner og muntre samtaler. En ekte løp og kjøp vin.

Martinolles Crémant de Limoux Brut 2017. Frankrike, Languedoc-Roussillon, Limoux. Pris kr. 151,90

Druene er Chardonnay 70%, Chenin Blanc 10%, Pinot Noir 10%, Mauzac 10. Lyst gul på farge. En bra duft av sitrus, epler og pærer med lite hint av urter. Fine bobler. God fruktig smak med en fin fylde. Bra syre og sødme. God ettersmak. En vin som passer like godt sammen med skalldyr som til kos. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.