I disse Corona tider, er det mange nye forbud som gjelder. Blant annet å reise til Italia. Og siden man ikke kan reise til Italia og Piemonte, er ukens rimelige vin, et tips om hvordan man kan få Italia hjem til stua og karantenen.

Vingården Carussin ligger i de grønne, duvende piemontesiske åsene mellom Nizza Monferrato og Canelli.
Den ble grunnlagt i 1927 av Maggiore Ferro fra byen Calosso, som ligger en mil unna. Det er denne byen gården har fått sitt navn fra, ettersom Carussin er piemontesisk for Calosso. Etter Maggiores død i 1950 tok sønnen Carlo over Carussin. Han utvidet gården, plantet nye vinmarker og la om til økologisk drift. Bruna Ferro måtte ta over vingården da hennes far døde så altfor tidlig i 1988, og det var hun som la om hele gården til biodynamisk drift. I dag driver Bruna Carussin sammen med mannen Luigi Garberoglio og sønnene Luca og Matteo. Gården har jobbet etter biodynamiske prinsipper i over 15 år, og tillegg til vinplanter dyrker de også frukt og grønnsaker. Vinmarkene er primært plantet med Barbera og Moscato, og Carussin produserer i dag rundt 110 000 flasker vin.

I harmoni med naturen

Carussin jobber i fullstendig harmoni med naturen, og den biodynamiske tilnærmingen gir viner med svært ren og saftig frukt. I kjelleren jobber de også på tradisjonelt og naturlig vis – alle vinene spontangjæres, og tilsettes ikke noe som helst, bortsett fra små mengder svovel ved tapping.

Carussin Asinoi Barbera Piemonte 2018. Italia, Piemonte, Barbera d’Asti. Pris kr. 479,90

Drua er barbera. En mørkerød farge med blått skjær. God frisk duft av kirsebær og litt urter. Vinen er herlig mjuk i munnen. Frisk og fruktig med røde bær og samme urter som i duften. Bra syre som er vel balansert. Mild tannin.  Fin ettersmak. Personlig liker jeg den godt sammen med modne, harde oster men fungerer vel så bra sammen med lyst kjøtt. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.