Ukens Øl.

I Norge dukker det opp det ene mikrobryggeriet etter det andre. Og det raskere enn hva politikere klarer å si dumheter.

Men, det er de færreste av dem som overlever. Et av bryggeriene som virkelig har overlevd og klart å markere seg, er det bergenske 7 Fjell Bryggeri.

Bryggeriet ble grunnlagt i 2013/14 av øl-entusiastene Gahr Smith-Gahrsen som er bryggerimester og Jens Eikeset, som er daglig leder. I dag så eies bryggeriet av Jens Eikest med 15% og kaffe Friele 20%. Resten av aksjene er fordelt på en rekke mindre investorer.

Det er ikke småting som bryggeriet har klart å få til på så kort tid. I 2014 lå de topp ti i hele verden av nystartede bryggerier. De har fått designerpris for sin logo og ikke minst, de brygger mye og godt øl. Bare sånn på tampen, det skulle vært latterlig om hvilket som helst annet bryggeri hadde brygget:

7 Fjell Kniksen Red IPA. Norge, Bergen. En klar sekser på terningen.

Mørk gyllenbrun farge med et høyt lys beige skum. Virkelig god duft av humle, sitrus og hint av urter. Smaken er fint sammen satt av malt, humle noe sitrus og urter. En riktig bra munnfølelse. Lang og god ettersmak. En klassisk IPA og det ment som noe positivt. Her behøver man ikke tygge humle men virkelig nyte en riktig bra balansert øl. Og det er som nytelse ølen fungerer best. Et ekte løp og kjøp øl.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.