Brekeriet Beer AB ble startet som et øl-import firma rett utenfor Malmø i 2010.  Drømmen for de tre brødrene  Fredrik, Christian og André Ek var å starte sitt helt eget bryggeri.

Det målet nådde de 2012 da de satte sitt første brygg i den lille landsbyen  Djurslöv. Lokalene ble snart for små og i 2015 fikk de mer plass i dagens bryggeri i Landskrona. Men fortsatt foregår all gjæring in  Djurslöv. Kanskje ikke så rart, da alt ølet de brygger blir spontangjæret og alle produktene som brukes er økoprodukter og kun produkter som kommer fra naturen. Brekeriet produserer cirka 1500 hl øl i året og mye av ølet eksporteres til et tjue talls land rundt omkring i verdenbrekeriet-rhuboise

Brekeriet Rhuboise Sverige, Skåne.

Dette rosa ølet får fargen sin av råvarene som brukes til bryggingen. Nemlig vann, humle, malt, villgjær, rabarbra og bringebær. Og det er råvarer som preger duften også med duft av villgjær, bringebær, sitrus og litt rabarbra. Det er slettes ingen dårlig duft. Kanskje er det unødvendig å si at ølet er fruktig på smak men med perfekt balansert syre. Ølet har en lang, lekker ettersmak og passer til kos. Jeg kan ikke riktig forestille meg hva den ellers skulle kunne brukes til. Men en ting er sikkert, for den som liker syrlig øl, er dette et meget godt kjøp.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.