Ukens øl

Ukens øl er det belgiske Rochefort 8. Og for å ha sagt det først som sist, dette er et øl som blir betraktet som et av verdens beste. Og jeg er helt enig

Dette berømte ølet kommer fra cistercienser klostret Notre-Dame de Saint-Remy nær byen Namur i Belgia. Klostret er et av syv kloster som får kalle ølet sitt for trappistøl og de brygger cirka 18 000 hektoliter øl per år. Den første bryggerivirksomheten i klostret skjedde allerede i 1595. Gjennom århundrene har klosteret utvidet og blitt gjenoppbygget flere ganger. Den siste ødeleggelsen skjedde i 1789 og den siste gjenoppbyggingen var i 1887. Øl-produksjonen ble gjenopptatt i 1899.

Rochefort 8

Rochefort 8 er et av verdens mest berømte øl. Brygget på vann, malt, humle, gjær og sukker. Fargen er dyp rød-brun med et fantastisk skum. En fantastisk duft av kaffe med sukker, sjokolade og noe udefinerbart som dufter herlig. Smaken lever så absolutt opp til duften. Fantastisk balansert sødme, bra syre og oppleves friskt på tross av sødmen. Hva man bruker ølet til? Kom med sjokolade desserten. Eller sitt ned og nyt en enkelt flaske.

 

2 KOMMENTARER

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.