Ukens Øl.

Alesmith IPA går for å være verdens beste IPA. Iallfall om man skal tro diverse lister som Rate Beer også videre.

Ølet brygges av mikrobryggeriet AleSmith Brewing Company i San Diego, USA, og man må vel si de har truffet blink når det handler om smaksløkene til folk.

AleSmith IPA USA, California

La oss si det først som sist. Dette er en fantastisk øl. Egentlig var jeg litt lei IPA. Litt lei de overhumla ølene som var så bittere og inneslutta at man var mer tørst av å drikke en, enn å la være. Men sånn er ikke AleSmith IPA. Her finner man den disete, lys gyllene fargen. Et tett på perfekt skum som henger litt i glasset. Og duften er en duft som gjør at man bare vil stå og snuse på ølet og nyte duften av sitrus, humle og gress. Egentlig gruet jeg meg litt til å smake. Litt redd den skulle være mer lik den bittere og triste opplevelsen de siste IPA jeg har smakt. Gleden var stor da den hadde en perfekt munnfølelse, perfekt bitterhet og en helt nydelig sødme med en deilig tørrhet. Og ikke er det noen alkoholbombe heller da den har 7,5 % alkohol. Her er det ikke gjemt bort feil i for mye humle. Dette er en klassisk og perfekt IPA.  Og for første gangen på lenge var det ikke en IPA jeg bare smakte. Nei, dette var en IPA jeg drakk med stor nytelse. Jeg skal ikke uttale meg om det er verdens beste IPA. Men dette er en fantastisk øl. Løp og kjøp en flaske og del med dine beste venner.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.