Påskens pappviner.

Godt Drikke har plukket ut noen som er vel verd å ha med seg ut på terrassen, påskefjellet eller bare for å nyte i løpet av påsken.

Tradisjonen er å drikke rødvin i påsken, men la oss starte med de hvite til påskesola.

Geil Riesling Trocken Tyskland, Rheinhessen 86 poeng

Klassisk gulgrønn på fargen. God duft av sitrus, epler og blomster. Smaken lever fint opp til duften med både sitrus og epler. Bra balansert syre og sødme. Om man ikke vil bruke den til salat eller skalldyr, så passer den veldig bra til kos. Meget bra kjøp.

Matua Marlborough Sauvignon Blanc 2014  New Zealand, Marlborough. 86 Poeng. 

En fin gulgrønn farge. God duft av sitrus, frukt og noe for meg udefinerbart som dufter godt. God fruktig start, frukt, lyse bær som stikkelsbær og vinen har fin balanse mellom syre og sødme. En bra ettersmak. Kan brukes til fisk, men jeg synes den er bedre som kosevin. Godt kjøp.

Wongraven Morgenstern Riesling 2015 Tyskland, Pfalz 85 poeng

Fin strågul farge. Dufter av sitrus og grønne epler. Frisk og fruktig på smak, med sitrus og de samme grønne eplene som i duften. Virkelig bra balansert syre og sødme. Bra ettersmak. Passer fint sammen med påskens lette lunsj og som kos. Meget bra kjøp.

Daniel Dampt Chablis Village 2010 Frankrike, Burgund, Chablis 85 poeng

Fargen er klassisk chablis med sin lyse, grønngule farge. Duften er sitrus, epler og frukt. Smaken er syrlige epler, et hint av blomster og jeg aner noe smør i bakgrunnen. Om den er verdt prisen? Vel… jeg ville nok legge den i handlekurven og nyte de tre literne sammen med mange venner.

Image credit: boule13 / 123RF Stock Photo
Image credit: boule13 / 123RF Stock Photo
Rødvin.

Det finnes mye bra rødvin på boks. Men, det skal også sies, det er utrolig mye dårlig også. Mine favoritter som påskevin, er disse.

Barbera Piemonte Selezione Luca Roagna  Italia, Piemonte. 87 poeng.

 

En gammel traver her på Godt Drikke. En jeg aldri vil bli lei. Fortsatt den samme vakre, dype røde fargen. En herlig duft av bær og kirsebær. Smaken er fyldig med en veldig bra balansert syre og sødme. Jo, dette er et virkelig bra kjøp på boks. Og litt som poteten, den kan brukes til alt. Til og med til lange diskusjoner mørke netter. Et virkelig godt kjøp.

MN Vino Tinto Spania, Castilla y León, 86 poeng.

En herlig dyprød farge, nydelig duft av mørkfrukt. Smaken er rund og bløt, men frisk, med bra balansert syre. Nydelige bær i smaken og en riktig bra ettersmak. Dette er vinen til rødt kjøtt og ikke minst til den gode diskusjon rundt et bord med mange venner. Virkelig godt kjøp.

Meinklang Burgenland Red 2013 Østerrike, Burgenland, 86 poeng

En biodynamisk- eller naturvin. Kjært barn har mange navn. Vinen er spontangjæret og ufiltrert. Noe som den røde fargen bærer preg av da den er litt grumset. Duften er herlig, med bær, urter og papir. Jo, den dufter litt papir som faktisk er helt nydelig. Vinen har en god fylde og smaken fortsetter med frukt, bra med syre og en god ettersmak. Meinklang Burgenland Red 2013 er en ung og frisk vin. Og det ment som noe riktig positivt. Passer bra sammen med lyst kjøtt. Vinen finnes både på flaske og som 3 liters bag in box. Meget godt kjøp.

Les Rives d’Alcion Frankrike, Rhône Sør, Vaucluse 85 poeng

Nesten blårød på fargen. Lekker duft av mørke bær, krydder og hint av urter. Smaken er rock and roll som vi sa i Lillestrøm. Fin fylde, mørke bær, bra balansert syre og sødme. Fine, mjuke tanniner. En lang og mjuk ettersmak. Passer virkelig bra sammen med lam samt de lange samtalene rundt bordet etter på. Meget godt kjøp.

Goats do Roam 2014 Sør-Afrika, Western Cape. 84 poeng.

Dyp fiolettrød farge. En god duft av mørke bær og kanskje en anelse vanilje. Smaken varm, bløt og fruktig med mørke bær. Veldig bra balansert syre og sødme. Passer bra sammen med påsken lammestek. Første gangen jeg smakte vinen, var det navnet jeg falt for. Og det gjør jeg vel ennå. Meget bra kjøp.

 

 

 

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.