En av Spanias mest spennende vinprodusenter kommer til Tromsø den 8. og 9. april.

Anna Espelt besøker Tromsø Øl- og Vinfestival den 9. april. Men før det så holder hun Winmakers Dinner på Emmas den 8 april hvor hun presenterer noen helt fantastiske viner sammen med en fem retters vårinspirert meny.  Den kan du bestille på telefon 77 63 77 30. Og der er det virkelig først til mølla… eller Emmas, som gjelder. Så her handler det om å kjenne sin besøkstid.

Anna Espelt.

Espelt er et slektsnavn og de har dyrket druer og oliventrær så langt tilbake som noen kan huske. Så det var litt av et ansvar Anna Espelt påtok seg da hun overtok gården etter bestefaren i 2001. Men hun hadde alle forutsetninger for å klare det, hun er nemlig utdannet biolog og ønolog.

anna1Espelts  vinmarker er fordelt på to naturreservatene: Albera og Cap de Creus på den vakre og ville Costa Brava kysten. Dette er de nordligste vinstokker man finner i den nordøstre delen av Spania. Og noe av det første Anne Espelt tok tak i, var å søke seg tilbake til det opprinnelige. Tilbake før vinlusas tid og den vinen som ble dyrket den gangen. Den vinen som sprang ut av landskapet på den naturlige måten. Derfor har hun satt de opprinnelige vinstokkene og i dag som produserer hun vin på druene Garnacha, Carignan, Garnacha Blanca, Garnacha Gris. Og hun produserer både røde, hvite, rosé og musserende vin. Og ikke minst lager hun noen fantastiske dessertviner.

rauxaAnna Espelt er en organisk vinprodusent. Og hun sier på hjemmesiden sin at:

Espelt_viticultors_wine_emporda_oldvines_garnacha-0x320-Vindyrking er vårt kall. Vår kjærlighet til jorden er opprinnelsen til vårt arbeid. Og denne kjærligheten gjennom generasjoner har lært oss at vi ikke kan gå mot naturen. Man kan bare få det beste ut av vinen om man respekterer naturens balanse og hele økosystemet. Derfor må du vite når du skal plante, hvordan bruke husdyrgjødsel, når du skal beskjære og når det helt riktig tidspunktet for høsting er der. Alt dette er viktig for Espelts fremtid er preget av organisk vindyrking og fordi vår vin er laget på en vingård og ikke en fabrikk.

Anna Espelt kan du møte på Tromsø Øl- og Vinfestival den 9. april og smake noen av hennes fantastiske viner.

Billett får du her: billett

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.