Ukens Øl.

Demory Paris Astroblonde, en fantastisk pils.

Ukens øl, er en franskmann. Og ikke bare det, det er en pilsner.

Første gangen jeg var i Paris, var jeg seksten år gammel. Med store øyne sugde jeg i meg alt som jeg bare hadde lest om. Latinerkvartalet, Montparnasse, Eiffeltårnet, duftene av Paris  og ikke minst Harrys Bar. Med en tysk biografi om Ernest Hemingway, min Paris guide, lette jeg etter Harrys Bar og den ølen han visstnok drakk om morgenen. Etter noen dager fant jeg baren, men ikke ølet, for bryggeriet var nedlagt.  Først mange år senere gjenoppsto bryggeriet og til min store glede så ble ølet solgt i Norge også. Hvilket bryggeri jeg snakker om? Demory Paris.

Demory Paris Astroblonde. Frankrike, Paris. Pris kr. 44,-

En klassisk, tysk pilsner. Selv om den er fransk. Brygget på vann, malt, humle og gjær. Klassisk pilsnergyllen farge. Flott, hvitt skum. Virkelig bra duft av malt, sitrus og kanskje noe blomst. En frisk smak med bra munnfølelse. Lever fint opp til duften, med en herlig bitterhet i ettersmaken. En øl som kan nytes sammen med lyst kjøtt som kylling eller svin. Men aller best er den sammen Hemingway og romanen «Den gamle mannen og havet.» En ekte løp og kjøp øl.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.