Ukens øl kommer fra Mack Mikrobryggeri. Mikrobryggeriet startet i 2000 som et pilotbryggeri for Macks Ølbryggeri og skulle utvikle nye smaker og produkter og være et laboratorium for nyvinninger.

Nå gikk det ikke riktig sånn, for i dag er Mack Mikrobryggeri en egen merkevare med over 100 ulike sorter øl på repertoaret. Med andre ord, Macks rocka lillebror. I dag drives mikrobryggeriet av trioen Esben, Eivin og Rune. Midt i Tromsø sentrum i Macks gamle lokaler.

Lidenskapen for musikken har gjort at de har kalte opp gjæringstankene etter store musikere og for hvert øl de brygger lager de en egen spilleliste. En  unik liste for hver eneste batch og følger brygget fra produksjon til etikett. Har du en smarttelefon, kan du skanne qr-koden på flasken og nyte den samme musikken som ølet ble brygget til. Med god musikk får du glad gjær, og med glad gjær får du godt øl, i følge trioen på bryggeriet.

Mack Mikrobryggeri Smoke Stout 2015. Norge, Tromsø. Pris kr. 69,90

I følge bryggeren, er denne stouten en hyllest til de aller tøffeste gutta i klassen og til damer med hår på brystet. Hvis man oversetter navnet direkte får man egentlig en god beskrivelse av ølet; røkt sterk.

Ølet er laget på Vann, malt (Pilsner, røykmalt fra Bamberg, Cara-aroma, rug, svart), humle (Admiral, East Kent Golding), gjær. Fargen er kølsvart med et fint brunt skum. Virkelig bra duft av kaffe, sjokolade og det lille som  jeg ikke klarer å definere. Meget bra duft med andre ord. Stor fylde, meget bra munnfølelse på smak . Her er det sjokolade og kaffe og en meget bra balansert bitterhet. En lang og god ettersmak. Passer fantastisk til sjokolade, desserter og sterke oster. Glimrende til kos. Meget bra kjøp.

Foto: Ronald Johansen / iTromsø

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.