Couly-Dutheil ble etablert av Baptiste Dutheil i 1921.

I dag er Couly-Dutheil en av verdens beste produsenter av Cabernet Franc og klart den beste i Chinon. Grunnen er egentlig ganske enkel, der de fleste av produsentene i Chinon fokuserer på kvantitet fokuserer Couly-Dutheil på kvalitet. Det vil si med lengre modning og lavere avkastning. Resultatet er super vin.

Historie

Baptiste Dutheil flyttet til Chinon og giftet seg med kusinen Marie Couly etter 1. verdenskrig. Baptiste fikk kjøpt en del av Clos de l’Echo i 1925. Vinmarken lå i brakk etter vinlusen herjinger og måtte beplantes på nytt. Noen år senere kom René Couly, en slektning som jobbet hos en négociant i Bordeaux, til eiendommen for å hjelpe til med innhøstningen. Han forelsket seg i Madeleine Dutheil, datteren til Baptiste og Marie, og flyttet til Chinon for å gifte seg med henne. Og det var René Couly som utviklet vinhuset og fikk med tiden kjøpt resten av Clos de l’Echo og den andre toppvinmarken Clos d’Olive.

I nyere tid har gården vært drevet av René Coulys to sønner Jacques og Pierre Couly, samt Pierres sønn Bertrand. I 1997 kom Jacques’ sønn Arnoud tilbake etter å ha reist rundt i 13 forskjellige vinland, deriblant California og Australia. Med seg hadde han en mengde nye tanker om modenhet på druene og å begrense avkastningen for å oppnå høyere kvalitet. Og hvilken kvalitet det er på vinene hans. Bare å nyte. I dag er eiendommen på 110 hektar vinmarker, 7 hektar i Saumur-Champigny, 8 i Bourgueil og resten i Chinon. Gjennomsnittsalderen på druestokkene er 57 år, og i Clos d’Olive har den eldste vinstokken passert hundre. Og alt dyrkes økologisk.

Couly-Dutheil Clos de l’Echo 2019. Frankrike, Loire, Chinon. Pris kr. 399,90 Poeng 93/100 Importør: Symposium Wines AS

Cabernet Franc.  Mørk rubinrød på farge. Meget god duft av mørke bær som solbær og med bra duft av urter. En god munnfølelse på smak. Fyldig med en elegant friskhet. Lever opp til duften med sine mørke bær og urter. Bra balansert. Bra med tannin. Lang og god ettersmak. En vin som passer til høstens lam. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.