Ukens anbefalte kommer fra Piemonte

Som jeg har sagt altfor mange ganger, Piemonte-regionen i Nord-Italia er kjent for sin enestående skjønnhet, rike historie og ikke minst sitt fantastiske kjøkken og vin.

Historien om Ghiomo begynner på begynnelsen av 1900-tallet, da Giovanni Ghiomo kjøpte noen vinmarker i den vakre landsbyen Neive. Han visste at jordsmonnet og klimaet i Piemonte var ideelt for druedyrking, spesielt Nebbiolo-druen som brukes til å lage Barolo og Barbaresco-viner.

Ghiomo-vinmarkene strekker seg over 25 hektar, hvorav de fleste er plantet med Nebbiolo-druen. Vinrankene vokser i harmoni med naturen, og Ghiomo praktiserer bærekraftig jordbruk og respekterer økosystemet rundt dem.

Ghiomo har mottatt utallige priser og anerkjennelser for sine viner, og deres rykte strekker seg langt utenfor Italia. De eksporterer sine viner til mange land over hele verden, og vinelskere verden over setter pris på den autentiske smaken og karakteren som Ghiomo-vinene leverer.

Ghiomo Inprimis Langhe Arneis 2022. Italia, Piemonte, Langhe. Pris kr. 279,-  Poeng 90/100 Importør: Mantenere

Arneis. Gulgrønn farge. Duft av sitrus, blomster og hint av Fersken. Smaken har fin fruktighet, fedme og en bra balansert syre og sødme. Lever opp til duften . En lang og god ettersmak. Kosevin. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.