Coonawarra er Australias mest berømte vindistrikt.

Noe man ikke skulle tro da John Riddoch satte de første vinstokkene med Shiraz i 1891.Han kalte gården sin Chateau Comaum og vinen ble først og fremst brukt til å destillere brennevin. De som egentlig «skapte» Coonawarra er David Wynn og Bill Redman. Brødrene David og Samuel Wynn kjøpte Chateau Comaum etter at Samuel Wynn hadde sett at jorden egnet seg til å dyrke Cabernet Sauvignon. De døpte om gården til Wynns og med David Wynns fantastiske kunnskaper endret han, ikke bare vinindustrien i Coonawarra, men i hele Australia.  I dag så er det Treasury Wine Estates som eier og drifter Wynns. Og vinmakerne er de smått legendariske Sue Hodder og Sarah Pidgeon.

Wynns Black Label Coonawarra Cabernet Sauvignon 2019. Australia, South Australia, Coonawarra. Pris kr. 269,90 Poeng 90/100

Ny årgang. Drua er Cabernet Sauvignon. Mørkerød farge med et bitte lite blått skjær. Meget bra duft av solbær med små hint av blomst og fat. Meget god fylde med en lekker munnfølelse. God fruktighet og en perfekt syre og sødme. Bra tannin. Lever opp til duften med sine mørke bær. Lang og god ettersmak. Passer riktig bra sammen med lam. Mye vin for pengene. 

Kan smakes på både festivalen og Master Class med Eirik. Billetter finner du her. 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.