Maison M. Chapoutier har vært i familiens eie i mer en sju generasjoner. De første vinstokkene ble satt 1808 av Polydor Chapoutier.

I dag er det kanskje Rhônes mest lidenskapelige vinmaker, Michel Chapoutier, som drifter eiendommen. Da han overtok 1990, var eiendommen tett på konkurs. Siden den gang har pila pekt rett opp og i dag så er det 150 ansatte som arbeider med de 360 hektar vinmark og har en omsetning på 50 millioner euro. Den årlige produksjonen er på cirka 8 millioner flasker.

M. Chapoutier Les Meysonniers 2020. Frankrike, Rhône, Crozes-Hermitage. Pris kr 259,90 . Poeng 89/100 Importør: Signature Wines AS.

Laget på syrah. En drue mange trodde stammet fra byen Shiraz i Persia. Selv om jeg skulle ønske den hadde hatt sitt utspring i 1001 natt, er drua en krysning mellom Mondeuse Blanc og Dureza og er en ekte franskmann fra Rhône. Fargen er blårød. Bra duft av mørk frukt, skogsbær og med hint av lakris og fat. Smaken er frisk og fruktig med en meget god fylde. Lever opp til duften med sin mørke frukt og små hint av urter og fat. En meget bra balansert syre og sødme. En lang og god ettersmak. En glimrende vin til vilt.  Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.