Weingut Egon Schmitt i Pfalz i Tyskland, ble grunnlagt i 1976 av Inge og Egon Schmitt.

Den gang var gården på 7 ha. med druer og et par eplehager. Inge og Egon Schmitt dyrket primært druer til det lokale kooperativet og gården vokste seg til 12 ha. I 1996 overtok sønnen Jochen Schmitt gården. Han er utdannet ved vinuniversitetet i Geisenheim og noe av det første han gjorde, var å legge om driften til økologisk produksjon. I dag er gården 17 ha og produksjonen er sertifisert biodynamisk og er med i et forskningsprosjekt ved universitet i Geisenheim.

Jochen Schmitt dyrker forutenom Riesling, Weißer Burgunder, Grauer Burgunder og Chardonnay. Rødvinene er primært laget på Spätburgunder, Dornfelder og Cabernet Sauvignon. Og alt blir dyrket i og rundt den lille landsbyen Dürkheim.

Egon Schmitt Spätburgunder Rotwein Trocken 2018. Tyskland, Pfalz. Pris kr. 215,- Poeng 88/100

Drua er Pinot Noir. Mørkerød på farge med et lite blått skjær. Fin duft av røde bær som kirsebær og jordbær. Hint av urter og en anelse fat. Smaken er frisk, bra fylde. Lever opp til duftens bær. Bra balansert mellom syre og sødme. Lett tannin. God ettersmak. Passer glimrende til lyst kjøtt. Meget bra kjøp.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.