Ukens anbefalte er to Barolo

L’Azienda Agricola La Briccolina, i Italia, Piemonte,  Serralunga d’Alba, har vært i Grasso-familien i fem generasjoner.

Gården er omgitt av et naturlig amfiteater av vingårder som kan skryte av en sørvest og sørøst eksponering og en høyde på 350 m over havet. Grasso’s har dyrket kvalitetsdruer i 50 år for å forsyne Barolo-produsenter og bestemte seg for å vinifisere noen av sine egne druer for å produsere en begrenset produksjon på 3000 flasker i året.

 Deres første kommersielle utgivelse var 2012-årgangen fra druer hentet fra den eldste delen av vinmarkene. Fra disse 50 år gamle vinstokkene plantet på blandet kalkstein og mergeljord, ble Tiziano Grassos Barolo La Briccolina født. Tizianos intensjon med å lage denne vinen var å bringe essensen av landet gjennom Nebbiolo-druen til glasset; En drue som kan uttrykke terroir på en fantastisk måte.  I mai 2017 døde Tiziano tragisk i en arbeidsulykke. Hans kone Simona og hans sønn Daniele fortsetter med hans prosjekt som bare så vidt hadde begynt.

La Briccolina di Tiziano Grasso Barolo 2017. Italia, Piemonte, Barolo. Pris kr. 399,- Poeng 92/100 Importør : Mantenere

Laget på nebbiolo. Flott dyp rød farge. Duft av røde og mørke bær, kirsebær og noe tre. Smaken har samme bær og fat som i duften. Frisk med en fantastisk fylde. Balansert syre og sødme med en riktig bra tannin. Lang og god ettersmak. En vin til biff og kos. Meget bra kjøp.

La Briccolina di Tiziano Grasso Barolo 2018. Italia, Piemonte, Barolo. Pris kr. 399,- Poeng 90/100 Importør : Mantenere

Drua er Nebbiolo. Rubinrød farge. Duft av kirsebær med hint av tre og blomster. Smaken har fin fylde, litt frukt og med balansert syre og sødme. Lever fint opp til duften. Bra med tannin. En lang og god ettersmak. En vin som vil fungere bra sammen med vilt eller lam. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.