De franske hugenottene oppdaget det fruktbare jordsmonnet da de slo seg ned i Franschhoek Valley. Her er det middelhavsklima og ideelle forhold for dyrking av druer.

I 1756 ble en liten gård, kjent som Boekenhoutskloof, grunnlagt. Den ligger en kjapp biltur nordøst for Cape Town. For å bevare det opprinnelige og unike biologiske mangfoldet, arbeides det aktivt for å fjerne fremmede planter – blant annet furu- og gummitrær. I det siste er det også blitt oppdaget en Erica-plante som kun finnes på Boekenhoutskloof og nabogården. Planen er å kultivere disse ettersom Boekenhout er en høyt verdsatt type bøketre som siden 1700-tallet har vært benyttet til å lage finere møbler. Treet har sin opprinnelse i Cape-området. Druene i denne vinen kommer fra fire forskjellige regioner: Malmesbury, Franschhoek, Robertson og Wellington. Vinen er oppkalt etter de spesielle hulepinnsvinene som bor ved vingården og vinhuset er dessuten involvert i et forskningsprosjekt for å bevare disse viktige dyrene.

Nr. 9017701

Porcupine Ridge Sauvignon Blanc (hvit)

Sør-Afrika/Western Cape/2023/12 prosent

Kr. 179,90 (bestilling)

Importør: Einar A. Engelstad AS

Detter er den første vinen av 23-årgangen jeg har testet. Superfersk Sauvignon Blanc-vin som er gulgrønn. Åpner med stikkelsbær, eple, ananas, melon, lime og gode urter. Det går igjen i en frisk smak. Mer frukt og behagelige syrer. Tørrer i utgangen som varer. Til noe fra sjøen. Tåler litt lagring.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.