Ukens anbefalte er årets beste amarone

For en uke siden, hadde Tiziano Accordini fra vingården Stefano Accordini en Master Class i Tromsø. En Master Class som vekket stor begeistring for de som fikk muligheten til å delta.

Vingården Stefano Accordinis historie starter i begynnelsen av det tjuende århundre da  Gaetano Accordini kjøpte 5 hektar i Cà Bessole. Sammen med sønnen Stefano produserte de en Valpolicella-vin som de solgte lokalt. Fra 1970 driftet Stefano alene fram til 1980 tallet da hans to sønner, Tiziano  og Daniele,  fulgte i sin fars fotspor.  Med en solid utdannelse i bagasjen begynte et tungt arbeide med å forbedre kvalitet og ikke minst, modernisere produksjonen.

Parallelt eksperimenterte de seg frem til de beste drue-klonene på Corvina, Corvinone, Rondinella og Molinara. Noe som førte til at den alle første flasken Amarone Acinatico ble produsert i 1980 fra de eldste vinmarkene i Negrar.

I 1999 kjøpte familien 10 hektar i høytliggende Fumane for å produsere druer på «Monte Valpolicella» – Valpolicella-fjellet. Noe som ga en enda bedre kvalitet.

I dag er hele familien engasjert i driften av gården. inkludert Tizianos og Danieles koner Raffaella og Eleonora. I 2008 bygget de en ny vingård, da den gamle i Pedemonte ble for liten og fjerde generasjon kom til. Giacomo og Paolo, agronom og ønolog, ansvarlig for vinmarkene og kjelleren og Danieles sønn Marco, nyutdannet ønolog og agronom/produksjonsassistent. I prosessen er også ytterligere 5 hektar lagt til.

Produksjonen dekker i dag Valpolicella Classico DOC, Valpolicella Classico Ripasso DOC, Amarone della Valpolicella Classico DOCG, Recioto della Valpolicella Classico DOCG, Veneto Rosso IGT, Veneto Bianco IGT, Veneto Rosato IGT og Spumante IGT.

Accordini Il Fornetto Amarone della Valpolicella Classico 2016. Italia, Veneto, Amarone della Valpolicella Classico. Pris kr. 825,- Poeng: 96/100 Importør: Gaia Wine & Spirits AS

Corvina 55%, Rondinella 10%, Corvinone 35%. Dyp rød farge. Meget god duft av kirsebær, nøtter og fine hint av tre. En fantastisk frisk fylde på smak. Tørr og konsentrert med en lett elegant sødme. Perfekt syre og sødme med en lett tannin. En lang og god ettersmak. Vinen er perfekt til vilt. Dette er årets beste vin.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.