Schwedhelm holder til i nordlige Pfalz i landsbyen Zell. Navnet Schwedhelm («svenskehjelmer») er kallenavnet lokalbefolkningen ga soldatene som slo seg ned i området på 1600-tallet.

Det ble også familienavnet forfedrene tok. De ble etter hvert bønder med vin i tillegg. Brødrene Georg og Stephan Schwedhelm tok over familiegården etter foreldrene i 2007. Eiendommen dyrkes økologisk og duoen har store ambisjoner. Målet er å gjenreise denne delen av Pfalz til fordums storhet. For rundt hundre år siden kom de dyreste og mest eksklusive vinene fra området. Og ett av trumfkortene sitter brødrene på – fordi deres vinmarker har et fantastisk potensiale og er blant de beste i regionen.

Nr. 11580101

Schwedhelm Zellertal Pinot Noir (musserende)

Tyskland/Pfalz/u.å./12 prosent

Kr. 249,90 (bestilling)

Importør: Winemarket AS

Laget på økologisk dyrkede druer – syv deler Pinot Noir og likt med Chardonnay og Weissburgunder. Modnet fire år på bunnfallet. Lys gyllen. Starter med melne epler, sitrus, noe blomster, mineraler og krydder. Smaken er fruktig med god fylde og friskhet. Mer mineraler. Tørrer i en lang ettersmak. Til skalldyr, lyst kjøtt eller alene.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.