Godt Drikke har et flertall ganger fortalt om den tyske tradisjonen med asparges og vin.

En sesong som strekkers seg fra cirka 1. april til 24. juni. En tradisjon som organisasjonen «Tysk Vin» fremhevet ved å lansere kampanjen «SUS» (Spargel und Silvaner) ved å sende ut en boks med 11 forskjellige vin, 10 riesling og en silvaner, på miniflasker og som skal passe til asparges. Og jeg er enig i deres bedømming at vinene vil passe sammen med «spargel.» All vinen er fra 2020 årgangen.

Vinmark i Rheingau
VP

Weingut Trenz Johannisberger Lagen Riesling. Rheingau.

Vinen finnes ikke i Norge. Den er lys gul med et grønt skjær. Duft av gule epler, sitrus med hint av fersken og urter. Smaken er frisk og fruktig med en meget bra fylde. Bra sødme og syre. Lever opp til duften med sin frukt. God ettersmak

Weingut Johannishof Johannisberg Auf der Høll Riesling Rheingau. (Fatprøve)

Weingut Johannishof har jeg hatt gleden av å besøke et flertall ganger. Og personlig mener jeg Johannes og Sabine Eser, 10 generasjon, er blant de aller beste produsentene i Rheingau.

Gyllen med et grønt skjær på fargen. Duft av grønne epler og sitrus. Hint av urter. Smaken er frisk, fruktig med en riktig bra fylde. Fin sødme. Lever opp til duften med sine epler. Lang og fin ettersmak. Weingut Johannishof finnes på polet og jeg håper Haugen Gruppen tar inn denne vinen.

Mosel

Weingut Würtzberg Riesling. Mosel.

Skuffende nok, finnes ikke denne vinen i Norge så her bør en eller annen importør få ut fingeren. Vinen er lys gul med et grønt skjær. God  fruktig duft med sitrus blomster og urter. En flott fruktig smak med en fin fylde. Balansert syre og sødme. Lever opp til duften med sin sitrus, blomster og urter. Frisk ettersmak.

Vereinigte Hospitien Trierer «vom roten Fels» Riesling. Mosel.

Lys gul med et lite grønt skjær på fargen. Bra duft av epler, sitrus og en anelse blomstereng. Smaken lever opp til duften og med en bra fruktig, friskhet. Godt balansert syre og sødme. Fin ettersmak. Vinen er ikke i Norge

Nahe

Weingut Sinß Riesling. Nahe. (Fatprøve)

Weingut Sinß besøkte jeg for noen år siden og det var en positiv opplevelse. En klassisk riesling fra Nahe. Flott gylden farge, fin duft av epler og sitrus. Vinen har en riktig god munnfølelse, bra fedme og en god balanse mellom syre og sødme. Man finner igjen eplene og sitrusen på smaken og da spesielt i ettersmaken. Vinen er ikke i Norge.

Weingut Korrell Riesling. Nahe.

Det er alltid spennende å smake vinene fra Korell. Og denne er ikke noe unntak.  Fargen er lys gulgrønn. Nydelig duft av sitrus, blomster og fersken. Smaken er lett fruktig, en fin sødme. En lang, tørr ettersmak. Vinen kommer til Norge.

Pfalz

Weingut Weinbiet Riesling. Pfalz.

Gulgrønn farge. Fin duft av epler, sitrus og vinbergsfersken. Frisk og fruktig på smak. Godt balansert syre og sødme. Vin lever opp til duften med sine epler og sitrus. Tørr og god ettersmak. En vin som ikke er i Norge.

Weingut Wilhemshof Siebeldingen Im Sonnenschein Riesling. Pfalz.

For noen år siden fikk jeg smake sekten til Weingut Wilhemshof under et besøk i Pfalz. Og jeg ble mektig imponert. Litt mindre imponert er jeg av denne vinen. Kanskje jeg hadde litt for store forventninger. Lys gulgrønn. Duft av sitrus, epler og med hint av vinbergsfersken. Smaken er fruktig, frisk og lever opp til duften. Bra balansert syre. Fin ettersmak. Weingut Wilhemshof er ikke i Norge. Synd, for sekten er fantastisk.

Dautermann Riesling. Rheinhessen. Ingelheim.

Lys gul med et grønt skjær på fargen. Duft av sitrus, grønne epler og med hint av fersken. Elegant fruktig og fyldig smak. Godt balansert syre og sødme. Lever opp til duften med sine epler og sitrus. En fin ettersmak. Her er det mye kvalitet.

Weingut Lisa Bunn Orbel Riesling. Rheinhessen. (fatprøve)

Gulgrønn farge. Fin duft av sitrus med hint av vinbergsfersken. Fruktig og fyldig på smak. Lever opp til duften med epler, sitrus og fersken. Bra balansert. Lang og fin ettersmak. Fortsatt litt «uferdig.» Spennende vin.

Franken

Anna-Lena Silvaner Trocken 2019. Franken.

Her er en «ekte» aspargesvin fra Franken. Lys gulgrønn farge. Meget god, litt intens, duft av sitrus med små hint av blomst. Frisk og fruktig på smak med en bra syre. Lever veldig fint opp til duften med sin sitrus og bitte litt grønne epler. Riktig bra ettersmak. Denne finnes på polet.

Konklusjon etter å ha smakt 11 tyske vin, er at kvaliteten er veldig bra. Kanskje ikke på nivået med rekordåret 2015… Men det er det nesten ingen år som er.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.