I 2016 ble Weingut Peter Jakob Kühn kåret som årets vinbonde.

Det var ikke uten grunn at denne lille familiegården i Rheingau ble kåret som den beste.  I over 230 år har den 12 ha store gården vært i familiens eie. I 2004 la gården om til en biodynamisk drift. I følge dagens eier, Peter Jakob Kühn, så var det av respekt for gårdens og tidligere produsenter og deres tradisjoner.

Peter Jakob Kühn og hans hustru Angela overtok driften på slutten av syttitallet. Og det første de ville, var å finne en ny plassering og en ny filosofi for å forfine og forbedre vinene deres. Og i 1991 vant de Deutschen Riesling Preis for sin vin Oestricher Doosberg. En bekreftelse på at de var på rett vei. Og etter en rekke andre priser og mye oppmerksomhet kom det neste store skrittet i 2004. Dala de om  til biodynamisk drift. Et stort vågespill for de kunne egentlig ikke vite hvilken vei det ville gå.
-Men av hensyn til naturen og fremtidige generasjoner, var det helt nødvendig, sa Peter Jakob Kühn til Godt Drikke for noen år siden.
-Men også av hensyn til vinen som nå er renere og strammere i formen.

Noen viner.

Kühn Triade Riesling Trocken 2016. Tyskland, Rheingau. Pris kr. 157,- Poeng: 86/100

En lys gulgrønn farge. Fin duft av sitrus, epler og noe vinbergsfersken og blomst. Frisk og fruktig på smak med en fin fylde. Meget god balansert og en fin ettersmak. Vil fungere glimrende til skalldyr men også bra til kos. En ekte løp og kjøp vin.

Philipp Kuhn Steinbuckel Riesling Trocken GG 2016. Tyskland, Rheingau. Pris kr. 309,90 Poeng 91/100

Lys gul med et fint streif av grønt. Bra duft av epler, sitrus og et nydelig hint av blomster. Fyldig, frisk og fruktig på smak. Lever opp til duften så det nesten synger om det. Perfekt syre og sødme. En lang og meget god ettersmak. En vin til kos men fungerer veldig bra sammen med lyst kjøtt. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.