Det er dyrtid. Et begrep som var mer vanlig etter andre verdenskrig enn i dag.

Men nå er det dyrtid med økt rente, energipriser som forlengst har slått de fleste rekorder og med matvarepriser som er så høye at noen av landets rike har rømt til Sveits.

Godt Drikke tar grep og kommer med forslag på vin som skaper litt glede i hverdagen og ikke slakter et stramt budsjett. Alle vinen finnes i basis på polet.

Foucher Chardonnay 2022. Frankrike, Loire. Pris kr. 134,90 Poeng: 81/100 Poeng: Podium Wines AS

En vin fra vakre Loire. Drua er Chardonnay. Gulgrønn farge. Duft av grønne epler, sitrus og med hint av blomster. Smaken er frisk og fruktig med en fin fylde. Godt balansert. Lever opp til duften med sine epler. En god ettersmak. Passer fint sammen med fisk eller lyst kjøtt.

Dönnhoff Riesling Trocken 2022. Tyskland, Nahe, Øvrige. Pris kr. 144,90 Poeng 86/100 Importør: Hans A. Flaaten

For noen år siden ble Dönnhoff kåret som Tysklands beste vingård. Fargen lys, gulgrønn. Duften har alt hva en riesling skal ha, med epler, sitrus og hint av blomst. Smaken er lett og frisk og fruktig. Fine toner av epler, pærer og sitrus. God syre og en lang, ettersmak. En vin til skalldyr. Meget godt kjøp.

Piron Coq Leon 2022. Frankrike. Pris kr. 139,90 Poeng 85/100 Importør: Hans A. Flaaten

En av mine favorittdruer, Gamay. Klar rød farge. Duft av røde bær, kirsebær og små hint av blomst. Smaken har en bra fylde, frisk og med bra balansert syre og sødme. Lever opp til duften med sine kirsebær. Meget mild tannin. God ettersmak. Passer til torsk og lyst kjøtt. Kan også nytes uten mat. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.