Rafinelli-serien er ifølge produsenten laget i en moderne stil hvor karakterene til druen, området og trekkene til den regionale vinproduksjonen er ivaretatt.

Dagens produksjon lar imidlertid aldringsegenskapene komme ut på et mye tidligere stadium og krever derfor mindre tid i kjelleren før vinene er klare til å nytes. Det gjenspeiles også i prisen som igjen gjør at en bredere forbrukergruppe kan nyte de forskjellige kvalitetene fra Piemonte-regionen.

Nr. 127117

Rafinelli Barolo (rød)

Italia/Piemonte/2015/14 prosent

Kr. 279,00 (bestilling)

Nebbiolo-vin som er rødbrun på farge. Har vært via fat. Dufter modne, røde bær, frukt, tørt lær, treverk, lakris og krydder. Smaken er fruktig ispedd mer krydder. Også frisk og god fylde samt en anelse tørrstoff. Moe tanniner i en god finish. Til et godt stykke kjøtt – også vilt. Tåler noe lagring.

Nr. 127116

Rafinelli Barbaresco (rød)

Italia/Piemonte/2015/14 prosent

Kr. 255,00 (bestilling)

 Ny Nebbiolo-vin som har fått minst halvannet år på slovenske fat og flaske. Klar rød med noe brunt. Steinfrukt, modne bær, blomster og litt jord på duft. Det følges opp i smaken. Også frukt, treverk, fin fylde og godgjørende tanniner. Det preger også ettersmaken. Til lyst kjøtt og vilt. Solid femmer!

Nr. 77782

Rafinelli Barbera d’Asti (rød)

Italia/Piemonte/2016/13 prosent

Kr. 139,00 (bestilling)

En prisgunstig Barbera-vin som er dyp rød. Har et godt bærpreg, steinfrukt, urter og gode krydder. Mer frukt og søte bær i en frisk smak. Greie tanniner og noe bitterhet underveis. Det preger også avslutningen. Til lyst kjøtt. Svak femmer!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.