De siste årene har det kommet flere gode og spennende viner fra Portugal. Også i de helt billige prisklassene er det mye spennende.

Her er tre stykker det er vel verd å bruke noen kroner på.

Aveleda Alvarinho 2015. Portugal, Minho. Pris kr. 135,-  Poeng 88/100

Her er det brukt 100% Alvarelhão druen. En drue man først og fremst finner i Galicia i Spania og i det nordlige Portugal. Vinen har en lysegul farge med et lite grønt skjær. Bra duft av grønne epler, sitrus og små hint av kjeks. Smaken er frisk med bra fylde og frukt. Bra balansert syre og sødme. En lang og frisk ettersmak. Passer glimrende til grillet fisk og ferske reker. Meget bra kjøp.

Quinta da Palmirinha 2015. Portugal, Minho. Pris kr. 149,90 Poeng 86/100

100% av Loureira druen. En drue som stort sett dyrkes i Minho distriktet i Portugal. Fin grønngul farge. Bra duft av frukt som epler, noe sitrus og hint av noe urter. Smaken lever opp til duften med sine epler og sitrus. God frisk munnfølelse.  Riktig bra balansert syre og sødme. Bra ettersmak. Passer glimrende sammen med kokt torsk. Meget bra kjøp.

Camaleão Loureiro e Alvarinho 2015. Portugal, Minho. Pris kr. 129,90 Poeng 86/100

Druer er Alvarinho 30%, Loureira 70%. La det være sagt først som sist. Her er det virkelig mye vin for pengene. Fin gulgrønn farge. Bra duft av grønne epler, sitrus og små hint av fersken. Frisk, fruktig smak med en riktig god munnfølelse. Bra syre og sødme. En bra ettersmak med en bitte liten sødme på slutten. En ekte kosevin. Løp og kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.