Franco Francesco ble født i 1911 i den lille landsbyen San Damiano d’Asti i den sørligste delen av Piemonte.

Og det var her han plantet sine første vinstokker i 1933. Filosofien var enkle. Lage best mulig vin av de lokale druene. Og man må vel si han lykkes da han ble betraktet som en av de bedre vinprodusentene i d´Asti.

I dag er det tredje generasjon som driver gården. Barnebarna Maurizio og Francesco. Og de har klart å utvikle gården og vinen så mye at Decanter tildelt dem World Wine Award 2014 for deres vin Moscato d´Asti. På polet finnes det flere viner fra Franco Francesco.

Franco Francesco Moscato d’Asti 2016. Italia, Piemonte, Asti. Pris kr. 139,40. Poeng 86/100

Laget på 100% Moscato druen. Lysegul på fargen. En lekker, frisk duft av grønne epler, sitrus, urter og fint hint av blomster. Smaken er perlende med et fint skum, riktig god fruktig smak med en deilig tørr og perlende munnfølelse. Bra balanse. En lang, fruktig ettersmak. Vinen til kos. Løp og kjøp vin.

Franco Fransesco Trej Amis Barbera d’Asti. Italia, Piemonte, Asti. Pris kr. 174,50 Poeng 89/100

Her var det masser av vin for pengene. Hundre prosent Barbera. Mørkerød på fargen. Meget lekker duft av mørke bær, anelse vanilje og hint av fat. God fylde på smak med samme bær og opplevelse som i duften. Bra syre og sødme. Meget bra ettersmak. En vin som passer bra til både lam og kos. Meget bra kjøp.

To Bag in Box.

Franco Francesco Langhe Bianco. (300 cl) Italia, Piemonte, Langhe. Pris kr. 439,40  Poeng 83/100

Laget på 100% Arneis. En lokal drue fra Piemonte. Lysegul på fargen. Fin duft av epler, sitrus og en anelse blomst. Smaken er rund, frisk med en bra munnfølelse. Lever opp til duften. Bra balansert syre og sødme. En god ettersmak. En ekte kosevin.

Franco Francesco Dolcetto. Italia Piemonte. Pris kr. 399,90 Poeng 84/100

Produsert på 100% Dolcetto. En lokal drue fra Piemonte. Mørkerød på fargen. En bra, men ung duft av kirsebær. Smaken er fruktig med preg av mørke bær med lett hint av mandler. Frisk. Meget bra syre og sødme. En fin ettersmak med en anelse bitterhet. En ekte pastavin eller til lyst kjøtt. En vin som også kan nytes lett avkjølt. (15-16 C ) Meget bra kjøp.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.