Det blir vår og sommer i år også.

Selv om det ser litt dystert ut her i nord, så er det iallfall mulig og drømme om bedre tider. Sånn værmessig i alle fall. Så er her forslag på tre prisvennlige hvitvin. To fra Italia, en fra Sør-Afrika.

Gini Soave Classico 2020. Italia, Veneto, Soave Classico. Pris kr. 159,40

Testens beste vin. Drua er Garganega. Gyllen med grønt skjær. Duft av epler med hint av gul frukt og blomster. Frisk, fruktig med en fin fedme på smak. Lever så til de grader opp til duften. Godt balansert syre og sødme. Frisk ettersmak. Smakte vinen sammen med krabbeklør. Nesten så jeg trodde det var sommer. Meget bra kjøp.

Tamellini Soave 2020. Italia, Veneto, Soave. Pris kr. 139,90

Vinen er laget på Garganega drua. Strågul med et grønt skjær på fargen. Frisk duft av pærer og eple. Frisk og fruktig med en meget godt balansert syre og sødme. Smaken har samme pærer og epler som i duften. Lekker fruktig ettersmak. Passer til salat med oljedressing. Meget bra kjøp.

Zonnebloem Chardonnay 2020. Sør-Afrika, Coastal Region, Stellenbosch. Pris kr. 129,90

Drua er som navnet sier Chardonnay. Gulgrønn på farge. Duft av sitrus, grønne epler og hint av fat. Rund og god på smak med fin frisk fruktighet. Samme epler som i duften. God balansert syre og sødme. Frisk ettersmak. Vin til kos. Her er det virkelig mye vin for pengene. Løp og kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.