Godt Drikke får i blant spørsmål om hvorfor vi skriver så mye om pappvin. Og svaret er ganske enkelt. Tett på seksti prosent av den vinen vi drikker i Norge, blir solgt i bag in box. Så derfor prøver Godt Drikke å finne det beste på papp.

Det har skjedd noe med pappvinen de siste ti, tolv årene. Der man før tenkte billig vin og design, så er det nå bedre vin i boksene enn noen sinne tidligere. Det er ingen tilfeldighet. Kunnskapen om vin og kvalitet har blitt temmelig høy i Norge og det er faktisk ikke så mange andre ikke produserende land som kan slå oss på handen akkurat der.

Cruzado Garnacha 2020. Spania. Pris kr. 419,90

Drua er Garnacha. Mørkerød farge. God duft av mørke bær med hint av plommer og urter. Rund og mjuk på smak med en frisk fruktighet. Samme bær som i duften.  Meget bra balansert. Bra tannin. En mjuk og god ettersmak. Passer bra til høstens lam og til kos. Som tidligere årganger, en virkelig prisverd vin. Meget bra kjøp.

Le Vigneron 2020. Frankrike. Pris kr. 369,90

Druene er Cabernet Sauvignon 30%, Merlot 70%. Dyp rød farge. Duft av røde bær med hint av urter. Bra fylde på smak. Frisk og fruktig. God syre og sødme. Bra tannin. Fin ettersmak. En vin som passer til lyst kjøtt,sopp men best som kosevin. Mye vin for pengene.

Ogier Artesis Côtes du Rhône. Frankrike, Rhône Sør, Côtes du Rhône. Pris kr. 429,90

Druene er Syrah 35%, Grenache 55%, Mourvèdre 10%. Fin mørkerød farge med et blått skjær. Duft av mørke bær med et lite hint av krydder. Rund og god på smak. Bra fruktighet. Samme bær som i duften. Bra balansert syre og sødme. God tannin. God ettersmak. En vin som fungerer meget bra sammen med lam. Meget bra kjøp

Billetter til Tromsø Øl- og Vinfestival 20. november, finner du her.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.