Barone Montalto ble etablert i 2000 av tre menn med en felles lidenskap for vin – Marco Martini, som er entreprenøren bak selskapet og med ti års erfaring som vinmaker, samt brødrene Rosario og Paolo di Mario.

De er opprinnelig fra Sicilia og vokst opp i en vinfamilie i Santa Ninfa, i provinsen Trapani. Vinene til Montalto kommer fra de fantastiske områdene Belice Valley, Agrigento og Noto. Jordsmonnet er kalkholdig og vinrankene vokser i skråninger med mye sol og god drenering. Klassiske druetyper fra Sicilia benyttes, men trioen bruker også endel internasjonale varianter, som Pinot Grigio, Viognier, Chardonnay og Sauvignon Blanc. Alle preges av det spesielle jordsmonnet og klimaet på Sicilia. Barone Montalto har dessuten stor produksjon ved Priocca i Piemonte, der merket Ricossa er deres mest kjente produkt.

Nr. 1068

Barone Montalto Passivento (rød)

Italia/Sicilia/2020/13,5 prosent

Kr. 149,90 (basis)

Nero d’Avola-vin som er modnet fire måneder på franske barriquefat. Mørk rød. Deilig duft av modne bær, fat, krydder, svart lakris og tørket frukt. Smaken er fyldig og frisk med ditto sødme – 13,9 g/l sukker. Også mer av det duften gir. Behagelig avslutning. Nytes alene eller til en kjøttbit.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.