Pressemelding

Nordnorsk produsent vant medaljer i Tokyo

Aurora Spirit Distillery, Verdens nordligste destilleri, vant flere medaljer for sine produkter i “Tokyo Whisky &

Spirits Competition 2022”. Konkurransen er Asias største inne brennevin og den eneste i Japan der utenlandske produkter kan delta. I konkurranse med mer enn 600 andre deltakere så vant Aurora «Gull» i Gin – kategorien, «sølv» i Vodka – kategorien og «sølv» i kategorien «Other Spirits» med Midsumarblot Dill – akevitt. Under denne konkurransen så er det ca 280 dommere involvert som bruker bla. «blind tasting» for å vurdere produktene opp mot hverandre.

Verdens nordligste destilleri har dermed innkassert mer enn 20 internasjonale priser for sine nord-norske produkter.

Tor Petter W. Christensen

«Jeg er meget stolt, både på egne vegne, for teamet vårt og ikke minst for vår grossist i Japan, Loerke International” sier daglig leder Tor Petter W. Christensen. «Vi har satset tungt på kompetanse, kvalitet og arktiske råvarer, noe som virker å være en god kombinasjon. Å vinne så mange internasjonale priser bare noen år etter oppstart, er en bekreftelse på at det er fullt mulig å produsere alkoholprodukter i arktiske strøk, med kvalitet nok til å hevde seg internasjonalt”.

Aurora Spirit Distillery eksporterer mer enn 60 % av sine produkter. I tillegg har firmaet satset på å lage destilleriet til et reiselivsprodukt, med daglige visningsturer og en rekke aktiviteter knyttet til anlegget, etter skotsk modell.

«Aurora» har etter hvert blitt en populær og anerkjent aktør i reiselivsnæringen i Tromsø-regionen.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.