Noen viner holder mer enn hva man forventer. Og dette er tre organiske viner som virkelig verd å smake og drikke. Her er det rent faktisk vin for alle pengene.

Occhipinti SP 68 Nero d’Avola e Frappato 2016. Italia Sicilia. Pris kr. 209,90 Poeng 89/100

Arianna Occhipinti er en av de unge vinmakerene som har kommet frem de siste ti, femten årene. Selv om hun ikke akkurat reklamerer med det, så er vinene hennes organiske og veldig ”back to basic. ” Og det er ikke uten grunn hun kalles dronningen av Sicilia.

Druene hun bruker i denne vinen, er Nero d’Avola 40%, Frappato 60%. Fargen er mørk blårød. Utrolig bra duft av moreller, urter og et lite hint av blomst. Frisk og fyldig på smak. Lekker frukt og en riktig bra balansert syre og sødme. En frisk og god ettersmak. Drikker denne gjerne sammen med en biff. Løp og kjøp. Her er det mye vin for pengene.

Ten. Migliavacca Grignolino del Monferrato Casalese 2016.Italia, Piemonte.  Pris kr. 225,- Poeng 89/100

Det er ikke bare Arianna Occhipinti som lager organiske viner.  Den  aller første, er vingården Tenuta Migliavacca i Piemonte. Der ble de Demeter-sertifisert allerede 1971,  rent faktisk det året dagens vinamaker, Francesco Brezza ble født. Han er tredje generasjon på Tenuta Migliavacca.

Vinen er laget på 100% Grignolino, en lokal drue fra Piemonte. Den har en fin lysrød farge, lekker duft av røde bær, krydder og litt urter. Frisk og med en fin fylde på smak. Bra sødme og syre. Fine tanniner. Riktig bra ettersmak. Bør serveres lett avkjølt.  En vin for lyst kjøtt… Kanskje også til feit fisk. En løp og kjøp vin!!

Ngeringa Syrah Adelaide Hills 2016. Australia, South Australia, Adelaide Hills. Pris kr. 209,90 Poeng 88/100

Ngeringa er en av de eldste biodynamiske gårdene i Australia. Det er over tjue år siden Eirinn Klein og hans partner Janet Klein startet gården på noe av jorden til krydderplantasjen Jurlique. I dag betraktes Eirinn og Janet Klein, og det med rette, som pionerer blant de som produserer organiske viner.

En vin som er laget på 100% Syrah. Nesten blårød på fargen. En riktig bra duft av solbær, urter og hint av lakris. Virkelig god fylde, saftig på smak. Samme mørke bærene som i duften med en tett på perfekt syre og sødme. Bra tannin og en riktig lang ettersmak. Går fint sammen med vilt. Om du er glad i Syrah, så løp og kjøp.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.