Marius-vinene inngår i en serie fra Sør-Frankrike laget av Michel Chapoutier.

Det gjorde han for å hedre sin oldefar, Marius Chapoutier. Han var en mann som kunne nyte et godt glass vin og helst også dele med andre. Disse vinene er ment å reflektere varmen og livsgleden i Sør-Frankrike og er lett å like, lett å drikke, lett å dele og allsidig til mat. I utgangspunktet er disse i bestillingsutvalget, men i to polutsalg i byen har vinene i hyllene.

Nr. 77095

Marius Blanc by Michel Chapoutier (hvit)

Frankrike/Pays d’Oc/2020/12,5 prosent

Kr. 139,90 (bestilling)

Brukt tre deler Vermentino og Terret Gris. Gulgrønn. Starter med et godt eplepreg, blomster, noe tropisk frukt, sitrus, litt fedme og urter. Smaken er fruktig og frisk med gode syrer. Mer urter i en lang, tørr ettersmak. Alene eller til noe fra sjøen. God pris!

Nr. 97495

Marius Rosé by Michel Chapoutier (rosé)

Frankrike/Pays d’Oc/2020/12,5 prosent

Kr. 139,90 (bestilling) 

Ny årgang laget på seks deler Grenache og Cinsault. Litt beskjeden duft av roser, røde bær, noe tropisk, mineraler og urter. Bløt smak med mer av det duften gir. Passe fylde og en del bitterhet. Det varer – lenge. Til fisk eller skalldyr. 

Nr. 52918

Marius Rouge by Michel Chapoutier (rød)

Frankrike/Pays d’Oc/2020/14 prosent

Kr. 139,90 (bestilling)

Omtrent likt med Syrah og Grenache. Dyp rød. Kirsebær, skogsbær og gode krydder. Smaken er rund og fyldig med mer bær og krydder samt blomster. Behagelige garvestoff som tørrer en anelse. God, myk og lang ettersmaken. Til en kjøttrett. 21-årganger også er kommet.

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.