For et år siden, skrev Godt Drikke om en studie som University of California, Los Angeles, UCLA laget på viner, laget av sertifisert økologisk eller biodynamisk druer.

Konklusjonen var at de smaker bedre enn vin laget på konvensjonelt dyrkede druer. Alle vinene som ble undersøkt, kom fra samme distrikt og alle skulle være i samme prisklasse. Resultatet viser at naturvinene skåret i snitt 4,1 poeng høyre enn standardvinen. Samt at de var billigere. (Artikkelen finner du her.)

Godt Drikke har testet tre organiske, musserende vin fra Frankrike, og må si at kvaliteten er imponerende høy. Samt at variasjonen i smak og opplevelse er stor.

Leclerc Briant Millésime Extra Brut 2009. Frankrike, Champagne. Pris kr. 449,90 Poeng 92/100

Strågul på fargen med et grønt skjær. Duft av epler, sitrus og brødbakst. Smaken er en fantastisk opplevelse. Fra den gode munnfølelsen til de små boblene som kiler ganen. Frisk og god med epler og sitrus. Bra syre og sødme og en lang og frisk ettersmak. En vin som kan brukes til det meste. Meget bra kjøp.

Fleury Blanc de Noirs Brut Nature. Frankrike, Champagne. Pris kr. 379,90 Poeng 90/100

Gyllen farge. Duft av epler, sitrus og kjeks. Vakre små bobler. Smaken har en god fylde, deilig frisk. Smaken lever fint opp til duften med en godt balansert syre og sødme. En lang og god ettersmak. En ekte allround vin, men kanskje best sammen med venner og muntert lag. Meget bra kjøp.

Montchovet Cremant de Bourgogne. Frankrike, Burgund. Pris kr. 249,90 Poeng 88/100

Gulgrønn på fargen. Elegante bobler. Fin duft med epler, fersken og brødbakst. Man kan ikke kreve bedre duft enn det fra en bra musserende vin. Smaken har bra fylde, er frisk, fruktig og lever fint opp til duften. Riktig bra syre og sødme. Lang og god ettersmak. Ta to flasker, for dette er et meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.