Den 19 etappen fra Maubourguet Pays du Val d’Adour til Bergerac, er en flat sak på 208 km.

Startbyen er den lille landsbyen Maubourguet med sine cirka 2000 innbyggere. Landsbyen ligger tett på vindistriktet Madrian, kjent for sine mørke, kraftige rødviner, for det meste laget på Tannat druer. Jeg må med skam innrømme at jeg ikke kjenner så mye til distriktet. Den eneste vinen jeg finner i notatene mine, er Ch. Montus 2007. Egentlig litt rart jeg ikke har smakt flere, for jeg ga den hele 89 poeng.

Bergerac

Målbyen Bergerac kjenner jeg en del mer til. Foruten om sitt tobakksmuseum og en statue av Cyrano, så har de en rekke spennende viner.

Bergerac lever dessverre i skyggen av sin nabo Bordeaux, og det på tross av at de minner mye om hverandre. Både landskap og druene, er stort sett det samme. Været er mildere enn i Bordeaux og mer preget av Atlanterhavet. En typisk rødvin fra Bergerac er laget av cabernet sauvignon og merlot, og er et lettere og rimeligere alternativ til en Bordeaux. Den hvite vinen er god, med smak av krydder, vanilje og frukt som fersken og epler.

Bergerac består av mange mindre delområder med sine helt spesifikke krav til kvalitet. Personlig mener jeg at rødvinene fra Pécharmant er beste, mens Monbazillac i sør lager de beste hvitvinene. Det er søte hvite viner som minner mye om Sauterne og der de beste så absolutt kan konkurrere med de mer kjente og dyrere vinene. Men, en aldri så liten advarsel, det finnes mye skvip også.

Av rødvin fra Bergerac, vil jeg anbefale   Ch. Lestignac L´ancestral 2010, 88 poeng.

En fin farge, nydelig duft av rosiner og plommer. Smaken er flott balansert mellom syre og sødme, en god lang ettersmak. Bør drikkes nå, gjerne sammen med lam.

Av hvite, vil jeg foreslå Ch. K. Saussignac 2011, 89 poeng.

Nydelig gullgyllen farge, duft av honning og tørket frukt. God fylde, fint balansert sødme og syre med en virkelig god lengde på ettersmaken. En fantastisk dessertvin som passer utrolig godt sammen med blant annet blåmuggelost.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.