Hvorfor må godt øl inneholde så mye alkohol? Dette spørsmålet stilte noen dansker seg. Og gjør noe med det.

Hvorfor har det meste kvalitetsølet på det danske markedet så høy alkoholprosent? Så høy alkoholprosent at det er nesten umulig å nyte en øl eller to uten å bli påvirket. Og er det virkelig nødvendig å ha så mye alkohol for å brygge et øl med en god og fyldig smak?

Disse spørsmålene stilte noen dansker seg for noen år siden og bestemte seg for å utfordre den vedtatte reglen om at man må ha en høy alkoholprosent for å få en stor smaksopplevelse. Og det første de gjorde, var å etablere TeeDawn som har som et erklært mål å inspirere folk til å redusere alkoholforbruket.

Mikrobrygg med høyt alkoholnivå.

«Interessen for å bli alkoholpåvirket er nedadgående i hele Europa, og det er noe som påvirker alle bryggerier. De siste 10 årene er ølsalget i et land som Danmark falt med 30 prosent. I samme periode har især mikrobryggeriene vennet forbrukerne til høyere alkoholprosenter. Dels fordi alkohol øker smaksopplevelsen, men også fordi det gjør byggeprosessen lettere og billigere,” sier Henrik Wiese, adm. direktør i TeeDawn til det danske Horeca News.

”Selv om vi elsker denne mikrobryggkulturen, synes vi det er uttrykk for manglende kreativitet og dyktighet og bare øke alkoholprosenten i stedet for å arbeide med råvarer og prosesser,» fortsetter han.

Bayern brygger bedre.

TeeDawn begynte å jakte et bryggeri som var bra på å brygge godt øl med moderat alkoholinnhold og de fant en rekke bryggerier i Bayern i Tyskland. TeeDawn gjennomførte en analyse av de nesten 600 bryggeriene i delstaten i samarbeid med det bayerske bryggeriforbund.

”Våres peilemerker var smak, naturlighet og en alkoholprosent på maksimum 2,7 prosent,” forteller Henrik Wiese.

Og tilslutt plukket man ut noen få slottsbryggerier til brygge en serie med ”lowalcoholic” øl som ble sluppet på det danske markedet nå i juli. I første omgang serveres de fire forskjellige ølene på 35 utvalgte restauranter i København og Nord Sjælland. Men, målet er å selge ølet i hele Europa.

Kilde. Horeca-News Danmark.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.