To tyske øl og en belgier.

Bornem
Bornem

Så var det tid for å sjekke litt øl fra polet. Denne gangen er det to tyskere og en belgier.

5203982285_3f463de405_zJeg vil begynne med skiskytternes foretrukne øl. Ikke, en alkoholfri denne gangen, men Erdinger Dunkel. Vel, det riktige navnet er vel Erdinger Weissbier Dunkel, men de skiftet navn til bare Erdinger Dunkel i 2012. Samtidig minsket de alc. fra 5,6 til 5,3. Ikke for at det endrer så mye på smaken. Weissbier Dunkel har en dyp, mørk farge. Duften inneholder litt brent malt og karamell. Smaken er mye lettere enn det fargen lover, så her er det lett å la seg lure av synsinntrykket. Dunkel er egentlig et helårsøl som passer som forfriskning og til litt tyngre retter. Dunkel er brygget på vann, malt, humle og gjær, og holder 5,3 prosent alc.

Når vi først er inne på weissbier, så vil jeg ta med en tysker til, denne er også fra bayeren, Paulaner Hefe-label_weissbier_naturtruebWeissbier. Akkurat som sin bayerske slektning fra Erdinger, har Paulaner Hefe-Weissbier også et høyt flott skum. Fargen er vakker gyllent og duften er deilig karamell og litt gjær. Smaken er som duften med litt karamell og malt. Og en lang, nydelig ettersmak. Denne ølen passer glimrende sammen med tradisjonell norsk mat.

Dagens siste er fra Belgia. Et tradisjonelt klosterøl. Bornem Dubbel. Relativt alkoholsterkt med sine 8% alc. Fargen er dypt brun, nesten til det svarte. Og som fargen, er duften av de mer mørke malttonene.  Smaken har en fin fylde i starten, nydelig skum, god munnfølelse, og en god, lang avslutning. Denne ølen tror jeg at jeg vil bruke til kjøttretter. Kanskje en god kjøttgryte med øl. bornem-dubbel

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.