Den første kommer fra et vinhus som eies i dag av Theresa Breuer, har liten produksjon og en filosofi som sier at vinen gjør seg selv.

Det betyr at ingen kjemikalier eller stoffer tilsettes jorda eller vinen. Gjæringen på fat blir aldri fremskyndet eller stoppet. Det sørger kjølige kjellere for når vinteren kommer. Ved varmere vårvær starter gjæringen igjen. Breuer tror på fysiologisk modning av druene og plukker kun når de er modne. Druene vokser blant annet i Berg Schlossberg-vinmarken. Totalt eier vinhuset 33 hektar, hvorav kun 3-4 hektar er beplantet med Pinot Noir.

Nr. 20440

Georg Breuer Rosé (rosé)

Tyskland/Rheinbau2021/11 prosent

Kr.179,90 (basis)

Denne leverer år etter år. Kun brukt Spätburgunder (Pinot Noir). En liten mengde rødvin er tilsatt for å få den perfekte, rosa fargen. Åpner med god frukt, bringebær, blomster, sitrus, urter og noe mandel. Det preger også smaken som er frisk med passe fylde. Behagelig tørrhet i en lang ettersmak. Alene eller til sjømat og hvitt kjøtt. Også i magnum.

Nr. 50893

Planeta Rosé (rosé)

Italia/Sicilia/2020/12,5 prosent

Kr. 169,90 (basis)

Likt med Syrah og Nero d’Avola. Lys rosa. Fint fruktpreg – også tropisk – samt markjordbær, blomster og noe urter. Smaken er frisk med mer frukt, røde bær, sitrus og sødme. I sum gir det en behagelig finish med noe tørrhet. Alene eller til skalldyr. Finnes også i magnum. 2021-årgangen er klar.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.