Øl-snobber er kanskje det morsomste jeg vet og de ligner skremmende mye på vinsnobbene. Det morsomste med snobbene, er at man kan dele dem inn i forskjellige grupper.

 1. Den første kategorien ølsnobb er den sjøldiggende hjemmebryggeren. Han som kan snakke i det vide og brede om flasker, humle og hvilket fantastisk øl han har brygget. Mens i virkeligheten så har han fått til en medioker IPA med et hjemmebryggersett fra Europris.
 2. Den neste kategorien kan vi kalle følgergruppen. De som leser seg opp på Ratebeer for å ha en mening om et øl og så forteller i det vide og brede om hvilket øl man bør drikke og like. Det mest positive med denne gruppen er at meningene endrer seg med listene på Ratebeer og derfor ikke fullt så kjedelig som mange andre snobber.
 3. Drittsekk gruppen er allerede snobb, med sin bil, sine klær, barnas klær, eksotiske reisemål og eksotisk øl som man knapt kan få tak i og som er det eneste ølet man kan drikke.
 4. Også har vi den nedlatende snobben. Han som er dypt sjokkert over at du kan drikke en Hansa Pils og som forteller i det vide og brede om det forferdelige industriølet som han aldri kunne drømme om å smake på.
 5. Så har vi foredragsholderen. Om du er så dum å si at du har smakt et øl du likte, vær forberedt på at du i de neste ti minuttene spekulerer på hvordan du skal slippe unna et foredrag om akkurat det ølet og øl som ligner.
 6. Neste gruppe er den religiøse. De som kun drikker øl fra et bestemt mikrobryggeri og som opplever alt annet øl som synd. Motto er ”Du skal ikke drikke annet øl enn meg.”
 7. Professoren er den som har hatt opptil flere master classes i ølbrygging og er aktiv på Norbrygg forum og som aldri vil nedlate seg til å snakke med en sånn som deg som synes pils er godt.
 8. Den glassavhengige. Han eller hun som blir dypt sjokkert om du drikker øl av kjøkken glass og smatter lykkelig. Hun eller han som har spesialglass for en hver type øl og ikke kan forstå at man drikker øl for at øl er godt.
 9. Den niende gruppen er den gruppen som har en t-shirt fra alle mikrobryggerier han har besøkt de siste fem årene. Og en evigvarende historie om de forskjellige ølene han smakte på hver enkelt t-shirt… æh… mikrbryggeri. Alle fortalt med monoton stemmer.
 10. ”Det ølet der er ikke godt. Herregud, hvordan kan du drikke den ipa? Den er minst sju dager gammel og det er fraktet fra nabobyen. Hvordan kan du drikke noe sånt?”

Så, hvilken kategori tilhører du?

2 KOMMENTARER

 1. Untappd-snobben. Som aldri drikker samme øl to ganger, og som kun går for å øke antallet innregistrerte øl.

 2. Vi professorer (eller bedrevitere, som vi egentlig foretrekker) vil aldri si noe stygt om pils. Perfeksjonismen er jo uovertruffen og vi kan kjenne igjen hint av smakskomponenter som nesten ingen andre er i stand til å uttale navnet på.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.