Ten. Carretta Piemonte Barbera 2020, en bag in box til helgen

0

En gang i tiden, trodde man at Tenuta Carretta var grunnlagt av kelterne. Navnet hadde keltiske røtter da “car” betyr stein og den 70 hektar store eiendommen har rikelig med kalksten.

Men gården stammer ikke fra kelterne. Derimot viser dokumenter fra Baldassare Molinos middelalderarkiver, at gården ble grunnlagt av «domina Careta» 28 november 1467. En anselig alder det også. Og etterkommerne fra domina Careta dyrket og høstet landet i hele 350 år, frem til 1811 da moroa ble solgt av Marquis Damiano til greven Roero. Familien Roero hadde gården frem til 1932 da den ble gitt til Veglia familien for å dekke gammel gjeld. Dagens eiere kjøpte eiendommen 1985 og Miroglio familien har virkelig klart å gjenopprette den gamle gården og føre den tilbake til tidligere tiders storhet.

Ten. Carretta Piemonte Barbera 2020. Italia, Piemonte. Pris kr. 449,- Poeng 86/100

Drua er Barbera. Mørkerød farge. Duft av kirsebær og bringebær med små hint av urter. Smaken er frisk og fruktig med en god, mjuk fylde. Bra balansert med en mild tannin. God ettersmak. En vin som fungerer bra sammen med lyst kjøtt. Meget bra kjøp.

Biletter til Tromsø øl og vinfestival den 20. november, finner du her.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.