Gabrielskloof, som holder til i Bot Rivier, ble stiftet i 2001 av Bernhard Heyns.

I dag drives eiendommen av datteren Nicolene og mannen Peter-Allan Finlayson som står også bak anerkjente Crystallum Wines. Vinene hos Gabrielskloof har fått et stort kvalitetsløft etter at han overtok som vinmaker i 2016. Det er slutt på bruk av nye eikefat og unødvendige tilsetninger. Gabrielskloof ligger mellom to fjellkjeder – Houwhoek-området i nord og Babylonstoren-området i sør. Gården ligger 15 kilometer i luftlinje fra Atlanterhavet og markene drar nytte av konstant, avkjølende maritim bris. Det er plantet 12 druesorter på eiendommen fordelt på ulike jordsmonn. På de høyestliggende og mest vindfulle blokkene rundt selve vingården, dyrkes Sauvignon Blanc. I de mer steinete, lavtliggende vinmarkene i en nordvendt skråning, er det dyrket Syrah på Bokkveld skifer og Tablemountain sandstein. Dette er 400 millioner år gammel sjøbunn. Vinhuset er medlem av jordbruksprogrammet til WWF.

Nr. 156562

Gabrielskloof Syrah (rød)

Sør-Afrika/Western Cape/2022/14 prosent

Kr. 219,90 (basis)

Importør: Autentico AS

 Kun brukt Syrah. Modnet året på brukte fat. Klar rød. Moden frukt, mørke bær, steinfrukt og gode krydder. Fyldig munnfull med tanniner og syrer som balanserer. Mer frukt og bær og noe tørrhet. Fin varighet. Til lam og vilt.

Nr. 154354

Gabrielskloof Whole Bunch Syrah (rød)

Sør-Afrika/Western Cape/2022/13 prosent

Kr. 259,90 (bestilling)

Importør: Autentico AS

Ny Syrah-vin som også har fått ett år i brukte fat. Klar rød. God frukt, søte bær, krydder, blomster og urter i duften. Bløt i smaken med ditto fylde. Behagelige tanniner og syrer. Også frukt, krydder og svart lakris. Tørrer en del i finish. God lengde. Til vilt og årets lam.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.