En av mine favorittprodusenter i Languedoc-Roussillon er Château la Baronne.

Gården eies og drives av familien Lignères og ligger ved foten av det myteomspunnede Alaric-fjellet i Corbières, hvor de har 90 hektar biodynamisk sertifiserte vinmarker med svært gamle vinstokker. Sammen med områdets lave nedbørsmengde gir dette ekstremt lave utbytter, og dermed svært aromatiske og konsentrerte viner.

Ifølge det lokale sagnet skal den vestgotiske Kong Alaric ha begravd en stor skatt i en av grottene under det lange, bølgende fjellet som bærer hans navn. Uavhengig av sannhetsgehalten i historien trenger du ikke å se lenger enn til Château la Baronne for å få forstå hva som er skatten. Nemlig noen helt fantastiske viner.

Familien Lignères biodynamiske filosofi, de eldgamle vinstokkene og det nedbørsfattige klimaet gir lav avkastning. Og i kjelleren er det spontanfermentering og fravær av tilsetningsstoffer som gjelder. La Baronne er dessuten svært detaljorienterte i sin tilnærming til vinproduksjon, og helt kompromissløse på kvalitet. Alt dette gir ærlige, rike og spennende viner med personlighet og jordsmonnspreg. Det har resultert i at La Baronne i dag har fått en velfortjent plass blant eliten av Languedocs vinprodusenter.

La Baronne Les Lanes 2017. Frankrike, Languedoc-Roussillon, Corbières. Pris kr. 229,90 Poeng 89/100

Ny årgang. Druene er Grenache 60%, Carignan 40%. Mørkerød med et blått skjær. Duft mørke bær, modne kirsebær samt hint av krydder. Smaken er frisk, fruktig og en meget god fylde. Lever opp til duften med sine mørke bær. Bra balansert syre og sødme. Bra tannin. Meget god ettersmak. Glimmrende til lam. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.