Det har blitt dyrket druer i Orotava-dalen på Tenerife i 500 år, men Suertes del Marqués er en langt yngre familiebedrift.

Selve vinhuset ble etablert for bare 10 år siden, men allerede 20 år tidligere begynte familien gradvis å skaffe seg vinmarker, hvorav flesteparten er utstyrt med over hundre år gamle vinstokker. Naboene deres rådet dem den gangen til å rykke opp de gamle vinstokkene for å plante internasjonale druer som cabernet sauvignon eller syrah, men det forslaget gjorde de klokelig i å ignorere.

– Vi vinifiserer parseller, ikke druetyper, forklarer energiske Jonatan García Lima, som sammen med faren Francisco eier og driver vinhuset.

– Grunnpilaren i vår filosofi er å vise respekt for terroiret og de gamle tradisjonene, og det er svært viktig for oss å bevare vår vitikulturelle og vinproduksjonsmessige arv. Derfor bruker vi bare lokale druetyper og gamle oppbindingsteknikker. Vinene våre lages i vinmarkene, ikke i kjelleren.

Fokuset ligger med andre ord på å få frem best mulig druer, noe som blant annet innebærer å unngå ugressmidler og andre kjemiske sprøytemidler. I kjelleren jobbes det også så naturlig som mulig, og vinene ser ikke snurten av verken industrigjær, enzymer eller nye fat. Det eneste som tilsettes er små mengder svovel, og da kun ved tapping på flaske.

– Det er kun ved å jobbe på denne måten at vinene kan uttrykke sin egen personlighet – som den får fra druene den er laget av og vinmarken den kommer fra, forteller Jonatan.

De fleste vinmarkene er plantet med blå og grønne listán-druer.

Suertes del Marqués 7 Fuentes 2017. Spania, Tenerife. Pris kr. 219,90 Poeng 90/100

Druene er de lokale Listán Negro 90%, Tintilia 10% . Dyp rød på fargen. Duft av mørke bær samt gode hint av blomst og urter. Riktig bra smak av røde og mørke bær med hint av de samme urtene som i duften. Meget bra fylde og en god fruktighet. Vinen har en perfekt balansert syre og sødme og en meget lang og god ettersmak. Dette er en vin som passer glimrende sammen med grilla lam eller vilt. Meget bra kjøp!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.