Bodegas Muga ble i 1932 grunnlagt av Isaac Muga. Han startet med en liten bakgårdsbutikk der produksjon og salg skjedde i samme lokale.

I dag er Muga ett av Riojas mest anerkjente vinhus og ledes av barnebarna Emanuel, Juan og Jorge. Gjennom kontinuerlig arbeid, har familien satt en ny standard for Crianza, Reserva og Gran Reserva. Blant annet lagrer de vinene sine lenger enn de fleste. De har tre dedikerte bøkkere som lager alt som brukes av fat – inkludert store eikeliggere. Vinhuset er tradisjonelt, men ikke fremmed for å ta i bruk ny teknologi. De sverger likevel til gamle prinsipper som de har gode erfaringer med. I vinmarken jobber de økologisk uten kunstgjødsel og plantevernmidler. Druerester fra produksjonen blir til kompost og brukes som næring til vinplantene. Bodegas Muga holder til i det nordlige Spania i distriktet Rioja Alta. Vineriet og kjelleren ligger ved området Barbari de Estonia rett utenfor byen Haro. Rioja Alta er anerkjent som den beste delen av Rioja og vinmarkene ligger høyere – 550 til 600 meter over havet – her enn i de to andre områdene Riva Baja og Rioja Alavesa. Bodegas Muga eier 220 hektar vinmark og har langtidsleie og kontroll med ytterligere 120 hektar noe som sikrer dem jevn tilgang på godt druemateriale. Området er først og fremst kjent for rødvin men det produseres i økende grad også rosévin, hvitvin og musserende vin.

Nr. 3098901

Muga Reserva (rød)

Spania/Rioja/2019/14,5 prosent

Kr. 314,90 (basis)

Importør: Autentico AS

Vi nærmer oss påske og da er denne utmerket til lammelår. Laget på en miks av mest Tempranillo, Garnacha, Graciano og Mazuelo. Modnet to år på fransk eik og året på flaske. Dyp rød. God frukt, bær, plommer, tørket frukt, sedertre, vanilje fra fatene, tørt lær og krydder. Rund og fyldig i glasset. Mer bær, lakris og fat. Fine syrer og myke tanniner som gir noe tørrhet. God utgang. Også i magnumflaske.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.