Weingut Toni Hartl er en familiedrevet vingård i landsbyen Purbach am Leithaberg, i Burgenland, Østerrike. De har spesialisert seg på å produsere kvalitetsviner med respekt for natur og tradisjon.

Weingut Toni Hartl ble etablert i 1964 og drives i dag av Moni  og Toni Hartl. Familien har en sterk følelse i forhold til produsere autentiske viner som gjenspeiler regionens unike terroir. De har vinmarker med variert jordsmonn, inkludert kalkholdig leire, grus og skifer. Dette mangfoldet gir grunnlag for å dyrke forskjellige druetyper og skape viner med ulik karakter. Gården er sertifisert økologisk og biodynamisk siden 2010. De bruker bærekraftige metoder i vinmarken for å fremme jordhelse og druenes kvalitet. De unngår bruk av kunstige gjødsel eller ugressmidler, og i stedet fokuserer de på kompostering og biodynamiske preparater for å fremme naturlig balanse i vinmarken.

Petnat Rosé by Toni Hartl 2021. Østerrike, Österreichischer W. Pris kr. 229,90 Poeng 88/100 Importør: AMKA AS

Laget på en miks av Pinot Noir 50%, Chardonnay 30%, Syrah 20%. Lys rosa med et oransje skjær. God duft av røde bær, epler og med hint av urter. Smaken er frisk og fruktig. Flott hvitt skum. Bra palansert syre og sødme. Meget bra ettersmak. En frisk vin til kos. En av de bedre petnat jeg har smakt.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.