12235980-wite-wine-and-grapesSommeren kommer med stormskritt. Og det er tid å sitte i hagen, hytta eller stranden og bli menneske igjen. Helst samme med venner eller familie. Og gjerne med et glass hvitvin.

Godt Drikke har gått igjennom en rekke hvite viner på bag in box  og plukket ut dem som vi synes er verdt å ta med seg inn i sommeren.  Ingen av vinene er guds gave til menneskene, men greie, hederlige viner som virkelig kan nytes.

Den første ut, er  LES FUMÉES BLANCHES SAUVIGNON BLANC 2012 med varenr. 47339 til 395 kroner.  På en måte synes jeg Languedoc-Roussillon er undervurdert da en del av vinene fra området er glimrende.

Fargen på vinen, er lyst gul. Duften har en fin fruktig duft med hint av bærbusker.  Smaken er frisk, med en fin fruktig sødme. Vil si den passer bra som hyggevin eller til sommerens salater.

En annen hyggelig opplevelse, er Clotilde Davenne Saint Bris 2011. Varenr. er 9645706 og koster 400 kr. Denne burgunderen har en lys strågul farge med et lite grønnskjær. Vinen har en fin duft av sitrus og eple. Vinen har en fin fylde, litt sitrus og frukt i smaken. Det som imponerer mest med vinen, er den lange, behagelige ettersmaken.  En fin kosevin, men tror den vil passe glimrende til en geitostsalat eller reker.

Gårdagens positive smaksopplevelse, er en Syd-afrikaner. TUKULU CHENIN BLANC 2012. Varenr. 4573, 2 liters bag in box til2L - BIB mockup_012 kroner 250.  Det som først fasinerte meg med vinen, er at den er en fair trade vin. Vinen er som det fremgår av navnet, produsert på 100% chenin blanc.  Den er produsert av Distell i Western Cape Farge.  Fargen er lysgul med et lite grønnskjær. Duften er fruktig med et nydelig innslag av vinkjeller. Smaken har en litt svak syre, men frukten og sødmen balanserer den fint. En grei ettersmak som jeg ønsket var litt lenger. Synes det er en fin vin til lange sommerkvelder og tror den vil passe bra sammen med lett sommermat som salat og enkle skalldyr retter.

sancerre08SPOvin00_4356465aHva er en sommer uten Sancerre ? Domaine Eric Louis Sancerre 2011 er den jeg vil foreslå som sancerre på bib. Varenr er 9738506 med en pris på 490,- kroner. Prisen er kanskje litt drøy, men skal det være, så skal det være.

Fargen er lys strågul. Litt som nyslått halm en varm sommerdag. Duften er kraftig, med sitrus, bær og kanskje litt urter. Smaken er frisk, syrlig og en god sitrusaktig smak som balanseres av en nydelig sødme. Den fine sitrus smaken fortsetter elegant ut i ettersmaken. En vin jeg gjerne tar etter å ha slått plenen. Etter å ha tenkt meg om, jo, den er verdt pengene.

Den siste som er med på dagens liste, er Tariquet 2011.  Denne vinen fra Côtes de Gascogne i Frankrike er virkelig verdt å nyte en sommer. Varenr. er 3190806 og den koster 345 kroner.

Den har en fin lysgul farge. En duft av sommerepler og sitrus. Den første svelgen føles fyldig og god med en flott fruktig smak. Ettersmaken er lang og fruktig. Den passer glimrende til flørtete samtaler på balkongen eller i hagen på sene sommerkvelder. Absolutt verdt prisen.

Vi har tidligere omtalt et par sommervin, de finner du her.

Sommerens vin på flasker, presenteres i morgen.

All tekst kan brukes i andre media med henvisning til godtdrikke.net

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.