La det bare være sagt først som sist. Denne cognacen fungerer glimrende helt alene. Men den er også et funn for de som liker drinker.

Opprinnelig ble Bache-Gabrielsen American Oak  skapt for å møte coctailtrenden på det amerikanske markedet. Allerede i 2011 begynte kjellermesteren å utforske hvordan cognac utviklet seg på amerikansk eik. Noen år med prøving ble det før han fant den optimale løsningen på hvordan han skulle ivareta den distinkte karakter fra den amerikanske eiken med de  tropiske aromaer i harmoni med brennevinets unike egenskaper. Resultatet ble en cognac med dobbelmodning på fransk eik fra Limousin i minimum 2 år og deretter tilbringer den minimum 6 måneder på splitter nye amerikanske amerikanske eikefat (Alba). Den amerikanske eiken er importert fra Tennessee men fatene er satt sammen av en fransk bøkker. Cognacen har en distinkt karakter fra den amerikanske eiken med delikate tropiske aromaer av kokos og ananas som harmonerer med de franske eikearomaer som vanilje, kakao og nøtter.

Sommerdrinker til sommerfesten.

Ginger Oak

4 cl Bache-Gabrielsen American Oak
Ingefær øl / Ginger Beer som Thomas Henry e.l.
Isbiter
Appelsinskive
Noen dråper Angostura (kan sløyfes)
Ha cognac i et old fashion glass med masse is. Toppes med ingefærøl og pynt med en appelsinskive.

Oak Fashioned

4cl American Oak
1 dash Angostura Bitters
1 skje sukker
Litt vann med kullsyre

Ha sukker dynket med bitter i glasset. Tilsett litt vann med kullsyre og rør til sukkeret er oppløst. Ha i 4 cl American Oak cognac og isbiter. Rør rundt og pynt med en appelsin zest.

Bache-Gabrielsen Mule

(French Mule)

4cl American Oak
2cl lime juice
12cl ginger beer
Ha cognac og limejuice i et kobberkrus, eller det glasset du har, med masse is. Toppes med ingefærøl og pynt med en en skive lime.

L ’Impeovisé

4 cl Bache-Gabrielsen American Oak
1,5 cl presset sitrusfrukt, bruk hva du har (eks sitron/ lime / grapefrukt / appelsin).
2 til 3 kvister av urter etter egen smak (mint/ koriander/ timian/ basilikum).
Soda etter egen smak; Tonic / Ingefær øl / lemonade e.l.
Isbiter

Ha cognac og nypresset sitrusjuice i et glass med masse is. Toppes med soda og pynt med en kvist urter. En enkel, rask og forfriskend cocktail

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.