Sisteliten bobler til nyttårsaften.

0

Snart braker det løs og 2015 er historie og 2016 er noe vi ikke vet noe som helst om. Men en ting er sikkert, det er at mange elsker bobler nyttårsaften.

Er du blant dem som elsker bobler nyttårsaften, men ennå ikke har nådd å handle de edle boblene, så får du noen forslag her. Alle finner du i basisutvalget. Om du vil ha noen fra bestillingsutvalget, så er det løpet kjørt. Av de vinene som er plukket ut her, så får alle terningkast seks.

Crémant.
Delane Crémant de Bourgogne Blanc de Noirs

731401-1En crémant av riktig god kvalitet. Fin lys gul farge, nydelige små bobler. Duften har epler, sitrus og litt brød. Helt herlig med andre ord. Smaken lever fint opp til duften med god friskhet, en bra fruktig smak med en anelse eple og sitrus. God ettersmak. Passer glimrende sammen med kysset til en du har kjær klokken 12. nyttårsaften.

Caves Hautes Côtes Crémant de Bourgogne Brut 2010

Her er det mye bobler for pengene. Fin strågul farge. Fine små bobler som kiler ganen. Sexy duft av sitrus, epler og kjeks. Også her lever duften opp til smaken med sin sitrus og epler. En lang og god ettersmak. Et meget godt kjøp.

Champagne.

Keiseren blant musserende vin, er champagne. Kriteriet for vinene som er plukket ut her, er dels kvaliteten, som skal være helt på topp. Men også prisen. Tross alt har mange av oss en sørgelig kjedelig lommebok etter julen.

Pol Roger 2006 Brut

Ok, denne lever ikke helt opp til første del av kriteriene. Men den er forbannet god, så den skal være med allikevel. Det er kanskje den beste champagnen jeg har smakt i år og jeg har gitt den hele 92 poeng. Fargen er vakker strågul. Elegante, bitte små bobler. Herlig duft av epler, nøtter og sitrus. Smaken er en drøm av sødme og frukt. Herlig tørr. En lang og god ettersmak. Meget godt kjøp.

Lanson Black Label, Brut

89101-1Fin strågul farge. Elegante små bobler. Fin duft av brød, sitrus og eple. Lekker smak av sitrus, eple og noe nøtter. Fin og fruktig smak. En lang og behagelig ettersmak. Passer bra sammen med venner og glad musikk. Meget godt kjøp.

Drappier Carte Blanche Brut

Dette er en farlig champagne. Den er nesten for lett å nyte og drikke. Fin strågul farge. Flotte små bobler som bruser og danser i glasset. God duft av frukt, epler og noe jeg ikke helt klarer å definere. Men godt dufter det. Fin fruktig og frisk smak. Epler og sitrus. Fin ettersmak med noe sødme. Meget godt kjøp.

Cava

En cava til slutt. Og ikke hvilken cava som helst.

Juvé y Camps Reserva de la Familia Gran Reserva Brut Nature 2011

La oss slå det fast først som sist. Her er det utrolig mye vin og bobler for pengene. Fargen er dyp strågul. Lekre små bobler.  En fantastisk duft av blomster, epler og sitrus. Fin fylde i smaken. Her er det epler, sitrus og noe blomst. En lang og god ettersmak. Passer glimrende til nyttår. Meget godt kjøp.

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.