Man kan si mangt og meget om tysk Sekt. Noe er kvalifisert skit, akkurat som man kan finne dårlig musserende vin fra alle verdens hjørner. Noe Sekt er helt fantastisk. Og i den siste kategorien tilhører Sekthaus Raumland fra vindistriktet Rheinhessen.

-Sekt er vår lidenskap, forteller Volker Raumland. Noe man forstår når man smaker vinen hans, og man kan forstår hvorfor han blir betraktet som en av Tysklands absolutt beste sektprodusenter. Han grunnla gården sin 1990 og har siden det jobbet steinhardt i vingården, først og fremst la han om til økologisk drift. Senere til biodynamisk produksjon.  De dyrket små kvanta druer som alltid ble plukket  for hand. De var alltid konsekvent og brukte kun  de beste druene. De har en skånsom behandling i kjelleren og bruker alltid en langsom og lang gjæring. Med andre ord, Volker Raumland har gjort alt riktig fra dag ett og aldri hoppet over gjerdet der det er lavest.

En annen viktig sak, var at familien Raumland besluttet fra første dag at de skulle produsere musserende vin. Men at de skulle kun lage musserende på de aller beste vinene de kunne produsere. Og fra den første flasken kom 1991, har kvaliteten bare blitt bedre og bedre. Noe som ble bekreftet ved den store internasjonale testen og smakingen som det internasjonale vinmagasinet Vinum hvor de fikk en førsteplass med vinen Raumland VIII Triumvirat Grande Cuvée Brut 2008 foran en rekke av de store champagnehusene samt noen av de beste cava, prosecco og cremant. Det var kanskje derfor han ble innkjøp av Elyséepalasset.

Raumland Riesling Sekt Brut 88 Poeng.

01-0033_riesling_brutDenne vinen finnes i Norge. Gulgrønn på farge. Fine små bobler. Duft av frukt, epler og kjeks. Smaken er elegant, god fylde og frisk. Fin balanse mellom syre og sødme. Lang, tørr ettersmak. Passer til kos. Meget bra kjøp.

Raumland Cuvée Marie Luise Sekt Brut 88 Poeng

Oppkalt etter Volker Raumlands eldste datter. Gulgrønn på fargen. Fine bobler, lekker duft av epler, sitrus og kjeks. Fruktig, frisk og elegant på smak. Bra syre og sødme. Lang, frisk ettersmak.

Raumland Cuvée Katharina Sekt Brut 88 Poeng

Som storesøster, er denne også gulgrøn på fargen, samme fine duften og elegante smaken. Bare at den er noe fyldigere.

03-0036_cuvee_kathrina_brutRaumland Prestige Rosé Sekt Brut 90 Poeng

En jeg håper vil komme til Norge. Lys rosa på farge. Elegante små bobler. God duft  av frukt, bær og rabarbra. Fruktig med hint av krydder på smak. Bra fylde og veldig bra balanse mellom syre og sødme. En riktig lang og god ettersmak.

Raumland Riesling Prestige Brut 2008 93 poeng

Her er det virkelig mye vin for pengene og heldigvis kan man få den på polet.. Lys gyllen på fargen. Vakre små bobler. Gule epler, situs, brødbakst og bitte litt petroleum på duften. En fantastisk fylde. Her er det epler og sitrus fra duften, perfekt balansert syre og sødme. Lang og tørr ettersmak. Kan brukes til fet fingermat, men aller best til nytelse alene. Ta to flasker, for dette er en ekte løp og kjøp vin.

Foto Jamie Goode http://www.wineanorak.com/wineblog/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.