Historien til Weingut Geheimer Rat Dr. von Bassermann-Jordan, handler om et familiedynasti som strekker seg mer enn 300 år tilbake i tid.

Gården ble grunnlagt av Peter Jordan i 1708, men gården ble først flyttet til Deidesheim i 1783. Et uheldig trekk, iallfall i første omgang da gården ble solid plyndret og nedbrent av franskmennene under Napoleons krigene. Som ikke det var nok, så døde daværende eiere under plyndringene. Så den 20 årige Andreas Jordan overtok og oppbyggingen og driften av gården. Om ikke så galt, så var det godt for noe. Han blir den dag i dag betraktet som en av de største pionerene og foregangs mennene innen vinproduksjon i Pfalz. Han la også grunnlaget for til en rekke innflytelsesrike politikere fra Bassermann Jordan oppgjennom århundrer, samt at familien ble kjent som kunstmesen for en rekke museer og bevarer av den pfalziske kunstarven.

I 2002 solgte Gabriele von Bassermann-Jordan gården til Achim Niederberger som renoverte eiendommen og markene. Etter hans alt for tidlige død i 2013, fortsatt hans hustru Jana Seeger hans arbeide. Achim Niederberger og Jana Seeger har klart å bringe vingården tilbake til nye høyder og leverer igjen vin av virkelig superkvalitet.

Bassermann-Jordan Forster Ungeheuer Ziegler Riesling Trocken 2018. Pris kr. 259,90 Poeng 89/100

Druen er riesling. En lys gulgrønn farge. Meget bra duft av sitrus, grønne epler med hint av vinbergsfersken og blomster. Smaken er frisk og fruktig med en meget bra fylde. Riktig bra balansert syre og sødme. Lever opp til duften med sine epler og sitrus. Lang og frisk ettersmak. Supervin til skalldyr. Meget bra kjøp!!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.