San Venanzio Prosecco Valdobbiadene Brut og grissini.

Foto Palmer
Foto Palmer
Musserende vin blir mer og mer populært i Norge. Og det er ikke bare champagne som drikkes. Det drikkes cava, crémant, sekt og mye mer. Og endelig har vi også funnet ut at musserende vin fra Italia er mer enn søt Martini Asti.

En av de bedre proseccoene i sin prisklasse som jeg har smakt i åt, er San Venanzio Prosecco Valdobbiadene Brut Veneto/Italia, vinmonopolnr. 94746, til kr 130. Den er har middels bobler, en behagelig duft av frukt, epler og en fin nyanse som jeg ikke helt klarer å definere. En fin lys, litt grønnlig farge. Smaken lever sammen med duften. En frisk, litt fruktig smak. Flott balansert syre.

Grissini. 

Importøren foreslår grissini og spekemat til vinen. Og jeg er helt enig. Så kjøp inn litt fenalår og lag grissini selv. For akkurat som vinene, er det overhode ikke noe komplisert.

Til grissini behøver du følgende:

  • 500g hvetemel
  • klype salt
  • 80 g smør
  • 20 g fersk gjær
  • 3 dl vann.
Foto 123
Foto 123

Til dryss på grissinien kan du bruke valmuefrø, parmesan, flaksalt, sesamfrø eller tørkede urter.

Nå er det bare å åpne en flaske San Venanzio Prosecco Valdobbiadene, hell opp et glass og smake på de første dråpene. Mens du smaker kan du jo smelte smøret og ha i vannet. Løs opp gjæren og bland den samme med melet og saltet. Så elter du deigen godt. Og lar den hvile i ca 20-25 minutter. Nå er det bare å lage noen passe tynne pinner av deigen. Legg de på et stekebrett med matpapir. Pensle med vann og ha på den strøsslen du liker. Jeg liker å bruke parmesan eller grovt salt. Nå er bare la de stå og heve et par minutter til mens du skjenker mer i vin i glasset. Du har jo selvfølgelig husket å sette ovnen på ca. 180 C. Sett brettet med grissinien midt i ovnen og la de bake i 10-15 minutter. Husk å ta de ut når de har en vakker gyllen farge.

Jo, San Venanzio Prosecco Valdobbiadene vil jeg så absolutt anbefale å legge i handlekurven neste gang du er på Vinmonopolet.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.