Den tysk vingården Salwey, har vært en familiebedrift helt siden 1740, men det er bare tre generasjoner som har driftet gården under navnet Salwey.

Weingut Salwey holder til i  Oberrotweil i hjertet av Kaiserstuhl i Baden. I dag er det Konrad Salwey, tredje generasjon, som drifter gården. Som en del andre vinbønder i Baden, så har også Konrad arbeidet for kjente produsenter i Burgund mye av inspirasjonen og visjon kommer derfra.

Etter farens brå bortgang i 2011 har Salwey kun fokusert på viner laget fra pinot-druer. Målet for Konrad Salwey er å tilpasse seg klima og hva konsumenter ønsker seg i en kvalitetsvin laget på Spätburgunder. Og man må si han har lykkes, for i 2017 ble han kåret til årets vinmaker av vinguiden Falstaff.

Weingut Salwey har noen av de aller beste vinmarkene du finner i Kaiserstuhl, og har de seneste årene også økt antall produserte flasker per år. Konrad produserer i dag cirka 300.000 flasker årlig. Gården drifter 25 hektar som de selv eier samt pakter ytterligere 26 hektar.

Salwey Rosé vom Spätburgunder 2020 Tyskland, Baden, Kaiserstuhl. Pris kr. 259,- Poeng 92/100

Denne vinen har jeg omtalt tidligere som Bag in Box. Denne gangen er den på flaske. Drua er Spätburgunder, ( Pinot Noir) Lakserosa farge. Duft av skogsbær, kirsebær og hint av blomster og urter. En fruktig og frisk smak. Veldig god munnfølelse. Lever fint opp til duften med sine røde bær. Meget godt balansert syre og sødme. En fin, tørr ettersmak. En vin som går godt sammen med både lyst kjøtt og som kos med venner. Løp og kjøp

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.